27.12.2013

Novinka:

Slečna Fanny (Epiphany Finta-Star) dnes začala hárat! O týden později se odevzdá do zkušených rukou MVDr. Lázničky pro hlídání "správných" dnů a zhruba kolem 10. 1. vyrazíme za ženichem. Každou další novinku kolem Fannynky samozřejmě hlásíme!

A moje tradiční naléhání: Na Silvestra hlídejte své pejsky jako oko v hlavě, nevystavujte je šílenství kolem pyrotechniky a nezapomeňte, že hranice mezi klidem a neklidem při střelbě je tak křehká!

 

10.12.2013

Novinka:

Dnes ke mně doputovala zpráva o složení zkoušky ZVV1 slečnou Denny (Deanna Finta-Star) s páníčkem dr. Zdeňkem Brázdilem. Milý Zdeněk to nemá s Denny jednoduché - slečna je děvče jasně pracovní (a rychlé, dychtivé, náruživá aportérka,...) a páníček ryzí začátečník. A tak se učí za poklusu - pod dohledem výborné trenérky Lenky Chmurové. Moc tomuto týmu držím palce, věřím, že je ještě nejeden úspěch čeká!

 

7.12.2013

Novinka:

Dvě erdelky ze stejné (naší) CHS, dva závody na různých místech se stejným názvem "Mikulášský" - různé kategorie, stejný výsledek...:

Fannynka (Epiphany) s Aničkou Brettschneiderovou startovaly v kat. ZZO v Praze 9-Kyjích a obsadily 1. místo a Kofinka s Petrem Rezkem vyrazili do Světce nedaleko Teplic, nastoupili do kat. ZVV2 a... obsadili 1.místo. Krásné zakončení sezóny! 

Pěkné fotky s tradičním komentářem manž. Hradeckých (CHS NO Z Jenive) dokumentují závod ve Světci.

 

http://zjenive.rajce.idnes.cz/7.12.2013_-_MIKULASSKY_ZAVOD_ve_Svetci_LOTTA_MARIE/

 

1.12.2013

Novinka:

Erník (Ernie Finta-Star) a Sonička Šabacká si také dnes zazávodili - nastoupili do zimního obranářského závodu dle ZVV1, aby nakonec obsadili 1. místo a jejich body 91 za poslušnost a 95 za obranu byly nakonec v obou oddílech nejvyšší, tedy nejlepší! Sonička s Erniem jsou evidentně velké hvězdy nejen v záchranařině.

26.11.2013

Novinka:

Dnes vznikla nová sekce Nabídka krmiva. Naše děti a zákazníci na úpravu už dávno ví, že u nás pořídí nejen nový kožíšek, ale i spoustu vynikajícího krmení, konzerv, odměn, oleje a jiných dobrot. "Tajemství" naší kuchyně nyní můžete objevit i Vy. Máte-li dotazy ke krmení, volte sekci Kontakt :-)!

 

20.11.2013

Novinka:

Dnes jsem dostala úžasné fotky ze stopařského tréninku Kofinky (Coffee Finta-Star), v této partě trénovala i na zkoušku FH2 - psovod ing. Petr Rezek, Ph.D., kladeč Jan Hradecký, fotografka a autorka komentářů: Iveta Hradecká.
Nádherná fotoreportáž, podívejte se :-))! http://zjenive.rajce.idnes.cz/12.11.2013_-_DASENKA_na_stope/

 

19.11.2013

Novinka:

Dnes na mne čekaly samé úžasné zprávy z Brna: Sonička a Erník (Ernie Finta-Star) nastoupili na přebor KZJ:

ve své kategorii obsadili 1. místo (z 5 startujících) a složili zkoušku PT 1 (noční práce 99 bodů, denní práce 97 bodů, poslušnost 88). Zde si můžete přečíst více o zkoušce: http://www.kzjcr.cz/content/testy-kzj

Než si prohlédnete fotky z akce, je tu ještě nové video z Erníkovy poslední obrany: http://www.youtube.com/watch?v=hgN4pqN...

Je to velká radost - krásné výsledky, parádní příprava! Soničko, díky!!!!!

 

 

17.11.2013

Novinka:

Elmíček dnes vyrazil na hostivařský cvičák, kde "vládne" Věruška Kopencová, aby s jejím Kimem hájili erdelí barvy na zkouškách KJ Brno - chlapci konkrétně na ZPU1. Ač na Elma lehce dolehla únava z předešlé celodenní akce (břevnovský závod) a také koncentrace na cizím cvičáku plném nových, krásných psích slečen poněkud poklesla, zkouška byla splněna na výbornou. Poslední víkend naší podzimní sezóny byl tedy úspěšný a já spokojeně "ulehnu k kratičkému zimnímu spánku" (abych pak začala plánovat jarní sezónu a zimní přípravu :-)).

 

16.11.2013

Novinka:

Na mém domovském cvičáku Praha 6-Břevnov se konal tradiční závod Memoriál J. Trpišovského - fotky budou později. Tentokrát jsem vyzvala i erdeláře z Prahy a okolí, aby si přijeli zasoutěžit též. Dorazila nakonec Anička Brettschneiderová s Fanny (Epiphany Finta-Star) do kategorie ZZO a Petr Rezek s Kofinkou (Coffee Finta-Star) do ZVV2. Já se zúčastnila jen s Elmem (Cleušku lehce přeorientovávám na stopařinu), nastoupili jsme dle ZVV1. Mysím, že jsme erdelům ostudu neudělali: Coffee 3. místo (ze čtyřech startujících), Elmo 2. místo (ze sedmi startujících) a Epiphany 4. místo (rovnost bodů s 3. místem, deset startujících). Během akce jsme dělali velkou show (fotili se, fandili, provolávali radostně "erdel!") - zkrátka propagovali jsme plemeno jako vzteklí. Ostatní říkali, že si z této akce budou pamatovat hlavně erdely :-). Bylo to milé, veselé, bezvadné! (A pro mne úžasná hláška: bylo to o erdelech, všichni byli šikovní a nakonec i všichni z jedné "porodnice" :-)))

 

11.11.2013

 

Po krásných zprávách a fotografiích našich odchovů, zdá se, musí přijít i špatná zpráva, tedy ta nejhorší: v sobotu 9. 11. náhle umřel Dixa (Copy of Dixie Finta-Star) ing. Standy Šlejtra - věk čtyři roky a dva měsíce.... Příčinou úhynu byla nejspíš embólie po aplikaci podpůrných koktejlů v injekci. A co psovi bylo? Ještě v pátek se konstatovalo, že pes je (dle laboratorních testů) naprosto zdráv a v dobré kondici, jenom se pár týdnů trápil gastritidou nejspíš po snědení dobroty na ulici - o otravu se nejednalo. Ryzí zoufalství a smutek ....

 

10.11.2013

Novinka:

Velký sen Péti Rezka (a i můj) se dnes stal skutečností: Kofinka (Coffee Finta-Star) dnes složila zkoušku FH2 na 93 bodů! Tato mistrovská zkouška vyžaduje promyšlenou a intenzivní přípravu i s pomocníky, samozřejmě výborného psa-stopaře a spoustu nadšení, elánu a času psovoda. Pak také kus štěstí a duševní pohody, a když se tohle všechno spolu sejde, je z toho krásný výsledek. Velký dík, kopec gratulací, radosti a hluboká úklona letí do Teplic!

Náplň zkoušky FH2 třeba zde: http://www.zkobukov.eu/zkusebni-rady/mezinarodni-zkusebni-rad-ipo/98-zkusebni-rady/ipo/217-ipo-fh2-zkouska-psa-stopare

 

8.11.2013

Novinka:

Chovatelství (to mé je takové velmi občasné, o to více prožívané na maximum :-)) přináší celé spektrum zážitků, pocitů, výsledků,... K tomu nejkrásnějšímu patří nové vztahy s majiteli našich štěňátek. Mnohdy vzniknou až přátelství a společné fungování již není jen o pejscích. Mezi takové patří i rodina Matečných z Ostravy: před 4 lety přijeli pro slečnu s růžovou mašličkou dlouholetí partneři Martin s Janičkou. Z růžové slečny se stala Cadbury (prostě Beruška) a z páníčků manželé Mateční. Do této rodiny později přibyl chlapeček jménem Štěpán a takto celá, úžasná rodinka vypadala letos v srpnu, když Štěpánek slavil 1. narozeniny.

 

 

3.11.2013

Novinka:

Fena Queen Lilly vom Solscheid, sestra Quincyho (otec našeho vrhu E) získala již podruhé titul KfT-Universalsieger (univerzální vítěz německého Klubu teriérů)! Pro tuto soutěž si sčítají body z klubových mistrovství dle IPO 3 a dle FH2, tedy skutečně vrcholných akcí. Zde fotky šťastné majitelky a zároveň chovatelky Dr. Elke Uhlemann a vítězné fenky: http://www.airedale-kft.de/Aktuell/aktuell.html

 

2.11.2013

Novinka:

Erník (Ernie Finta-Star) a Sonička Šabacká vyrazili na zkoušku ZPU1. Zkouška složena na "výbornou". Ernie předvedl perfektní stopu a veselou poslušnost. Do Brna letí moje velká gratulace!

 

26.-28.10.2013

Novinka:

Delší volno přineslo většině našich děti pestrý program, zde o pár z nich: Fannynka (Epiphany Finta-Star) vyrazila na závod, aby získala 2. místo a následně doprovodila rodinu na výlet k Máchovu jezeru a na hrad Bezděz (viz foto). Cleuška složila UPr1 a pak se s Elmíčkem odevzdala do pečlivých rukou mého sportovně naladěného bratra (to byly procházky...:-)), abychom odjeli za kulturou a památkami do Milána. Coffee trénovala stopy a pak pomáhala pánečkovi při dřevorubeckých pracech na cvičáku. Tradičně velmi aktivní Ernie vyrazil na Šumavu za záchranařinou a turistikou - viz stránky Soničky Šabacké (www.boxer-starbox.cz).

 

 

12.10.2013

Novinka:

A zase ta Kofinka...:-) Coffee a její pracovitý páníček - ti jsou prostě snem každého chovatele! Je naprosto jasné, že tato dvojice mi dělá radost ooooobrovskou!!! Dnes Kofča složila zkoušku SPr3 (oddíl obrany z IPO3) na 84 bodů. Samozřejmě v partě samých NO a malin, a tak je to úspěch všech erdelů, takto vypadá propagace plemene na nejvyšší úrovni. Péťo, Coffee, jste úžasní!

 

7.10.2013

Novinka:

Jak dopadlo německé erdelí mistrovství? Zde jsou výsledky: http://www.airedale-kft.de/Ergebnisdienst/KLSP/klsp.html 

Velkou zajímavostí je účast finské závodnice se psem z německého chovu - to skutečně není obvyklé, o to víc mne nadchlo její 3. místo :-).

 

5.-6.10.2013

Novinka:

Tento víkend probíhá v Torgau německé klubové mistrovství AT IPO. Letošní blízkost (nedaleko Lipska) byla velkou výzvou, shodný termín rodinné svatby nakonec rozhodl jinak. A tak můžete i se mnou sledovat průběh a výsledky na této stránce: http://klsp2013.jimdo.com/ Jenom tatínek našeho vrhu E Quincy vom Solscheid na poslední chvíli účast zrušil, ale je tam spoustu jiných frajerů a frajerek ke sledování :-).

 

28.9.2013

Novinka:

Coffee si může odšrktnout další položku ve svém seznamu plánovaných podzimních zkoušek: SPr2 (oddíl obrany z IPO2). Každý den není posvícení, a tak tentokrát 77 bodů. Páníček nejásá, ale já ano, opět další úspěch této erdelí hvězdy, velká gratulace!

 

21.9.2013

Novinka:

Dnešek byl ve znamení MS IPO v Roudnici nad Labem. Zajímali nás samozřejmě především čeští reprezentanti, také např. velcí knírači - "skoro-erdelové" :-). Na místě jsme potkali mnoho známých, také erdeláře: ing. Luďku Ježovou, Martina Matečného, Evu Fiedlerovou, manž. Kroupovy, ing. Jitku Skalickou, ... Jistě jsme také mnohé z Vás bohužel minuli.
Dnešní dvě fotečky jsou vzpomínkou na léto: ukazují Dottku se svou spřátelenou rodinou na dovolené v Tyrolsku - hřebenové túry dávají i pejskům zabrat :-).

 

 

14.9.2013

Novinka:

Úspěšný den našich dětí: Kofinka (Coffee Finta-Star) ing. Petra Rezka nastoupila na zkoušku StPr1, kterou úspěšně složila získáním 100 bodů ze 100 možných! To je prostě bomba! A náš Elmíček (Elmo Finta-Star) vyrazil po 10 měsících opět na výstavu, tentokrát na Klubovou do třídy pracovní: V1 CAC. Spokojenost maximální :-)) Fotky z výstavy budou přidány na rajče klubových stránek v průběhu příštích dnů.

 

9.9.2013

Novinka:

Dnes jsem obdržela pár fotek Bestíka (Best Finta-Star) manž. Janouškových z HK. Best dostal své jméno naprosto oprávněně již jako malý klučík a i nyní je to prostě fešák, k tomu s milou povahou a vztahem k rodině. K tomu nulová DKK a jediná návštěva výstavy přinesla V2, r. CAC. Výstavní kariéra by dle mého nebyla špatná, i ta pracovní , ale páníčkové pořídili psíka jako kamaráda a věrného parťáka a žijí s Bestíkem spokojený život. Majitelé případných nevěst jej nejspíš neznají, jinak by neváhali :-))).

 

 

 

31.8.2013

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) s páníčkem ing. Petrem Rezkem vyrazila na obranářský závod do Duchcova. Zájem o tradiční akci byl obrovský: celkem 45 závodníků v kategoriích ZZO, ZM, ZVV1, ZVV2 a IPO3 beze stop. Kofinka startovala v kat. ZVV2 se 4 konkurenty. Poslušnost za krásných 89 bodů, obranu poznamenala nečekaná nechota pouštět a přinesla tak 79 bodů, celkem 168 bodů, třetí místo, druhé místo minuto o jeden jediný bod. Závod a okolnosti kolem byl prekérní, o tom více páníček Petr ve slíbeném vyprávění pro Zpravodaj ATK :-)). Moc gratuluji!

 

http://marcelasomrova.rajce.idnes.cz/...

 

24.8.2013

Novinka:

Dnešní a včerejší den byl velmi úspěšný pro naše E - děti:

 

Erník (Ernie Finta-Star) Soničky Šabecké složil dvě zkoušky, a to s vynikajícími výsledky: pátek 23. 8. - zkouška RH FL-A (zkušební řád IRO, plošné áčko) - speciál 197 (z 200 možných), poslušnost 93 (ze 100 možných), celkem 290 bodů, známka výborně, sobota 24. 8. 2013 - zkouška ZZZ (svazová vstupní zkouška), stopa 50, poslušnost 48, překážky 50, speciální cviky 50, celkem 198, známka výborně, každá kategorie z 50 možných bodů

Fotky z obou akcí: http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Soustre...

Kombinace vynikajícího psovoda a super psa prostě musí přinášet své plody, zde jsou důkazy a já jsem naprosto nadšená! Soničko, obrovská gratulace a úcta!

 

Fanny (Epiphany Finta-Star) Aničky Brettschneiderové vyrazila na Národní výstavu v Mladé Boleslavi pro splnění poslední chybějící podmínky chovnosti. Ke krásnému výsledky RTG DKK a DKL A/A a 0/0 a čistému bonitačnímu kódu 6GMcU/5 přidala v třídě otevřené: V1 CAC Národní vítěz!!! Holky, to je paráda, Fannynko, už Ti v zimním výjezdu za ženichem nic nebrání...

 

posudkový list

 

19.8.2013

Novinka:

Baty a Pavel jsou frajeři!!!! Ing. Pavel Job a jeho Butterfly Finta-Star vyrazili na jednodenní výlet na záchranářský tábor jihočeské brigády na Spáleniště (nedaleko Lipna) s cílem složit zkoušku záchranného stopování 2. stupně - ZZS2. Akce to byla "výživná", nejdříve dalekou cestu zkomplikovala autonehoda, kdy do Pavla zezadu narazilo jiné auto (Baty v kufru!), naštěstí bez následků na pasažéry. Batynka se pak po tomto stresu poprala statečně se zkouškou: poslušnost 76 bodů, 1. stopa 85 bodů a 2. stopa vypracovávaná v noci! za 96 bodů!!! (všechny tři oddíly po 100 bodech max.) Adrenalinový zážitek i pro páníčka - klopýtání ve tmě přes les zavěšený do vodítka je prostě "něco" :-). Moc moc gratuluji a klaním se, Pavle!

Více o stopách této zkoušky: http://www.szbkcr-ustecky.cz/clanky/zkusebni-ra...

 

10. - 11.8.2013

Novinka:

V Německu se konalo republikové mistrovství IPO3, kterého se účastní zástupci tradičních pracovních plemen, tedy vč. AT, těch je standardně pět účastníků. Nejlepší erdel Askaban vom Wiesenholz majitelky Sabine Jung obsadil úžasné 20. místo, na 27. místě se umístila Queen Lilly vom Solscheid (sestra otce našeho vrhu E Quincyho). Erdelům se dařilo, porazili je pouze tradiční maliňáci a NO a také jeden velký knírač a rotvajler. Zde pěkné fotky z mistrovství:
https://plus.google.com/photos/116...

 

2.8.2013

Novinka:

Erník (Ernie Finta-Star) se Soničkou Šabackou dnes složili zkoušku ZOP na plných 100 z možných 100 bodů! Počasí i podmínky nelehké (pařák, háravé slečny), přesto psík temperamentní, nadšený, a tak byla spokojenost paničky (a dle bodů i pana rozhodčího) více jak na místě :-)). Soničko, paráda, krásná práce!

 

 

30.7.2013

Novinka:

Fotky z tábora ČK už můžete prohlížet na klubovém webu. Zrovna tak se už týden můžete radovat z článku o mistrovství ATK v srpnovém vydání časopisu Pes přítel člověka, na kterém jsme s Kačkou též spolupracovaly a hlavně vše s pí. šéfredaktorkou dojednaly a zorganizovaly. A ještě zpátky k LVT v Javorové skále: zásadní a parádní zprávou je informace o složených zkouškách dalších našich dětí: Coffee ing. Petra Rezka složila FH1 na 94 bodů a Dixa (Copy of Dixie) ing. Standy Šlejtra IPO2 - stopa super, poslušnost a obrana "slušně" :-)). Pánové, tohle už není žádná legrace, to už je vážně kus dobře odvedené práce! Jste pašáci!

 

27.7.2013

Novinka:

Nulové zprávy na mém webu rozhodnou nejsou důkazem naší nečinnosti.... Nejvíce práce a času jsme z kraje července věnovaly s Kačkou novému Zpravodaji. Máme radost z jeho modernější a uhlazenější podoby, jenom fotky vyšly tmavší než v originálu. Máte-li chuť mi napsat nějakou odezvu na červencový Zpravodaj, budu za ni ráda, využijte, prosím můj e-mail.
Dnes jsme se vrátili z erdelího LVT a máme za sebou velmi milý a i úspěšný týden: Elmo složil FPr1 na 86 bodů (tradičně bez jednoho předmětu)! a Cleuška na FPr2 na 90 bodů (pěkná, pečlivá práce, kterou pokazil průchod větším územím kopřiv=popálený čumáček a tlapky a smutný výraz fenky :-). Včera se ještě konal závěrečný, táborový závod, oba naši psi nastoupili do ZVV1 - Clea: 1. místo, nejlepší poslušnost, Elmo o 1 bod 2. místo a nejlepší obrana. A další poháry (musím koupit druhou polici do úpravny :-)), a další radost... Na erdelím webu jsou k vidění fotky z mistrovství ATK (ještě přidám popisky), v příštích dnech zveřejním fotky z tábora, také na klubovém webu - sekce Fotogalerie. Krásné léto!

 

22.6.2013

Novinka:

Na mém domovském cvičáku Praha - Břevnov tradičně končí jarní sezóna interním závodem, Memoriálem J. Hyžíka. Cleuška s Elmem nastoupili do kategorie ZVV1, dále s námi v kategorii startovali dva NO - starší a zkušenější mazáci. Ač bylo náročné po smutném čtvrtku s Colinkou změnit myšlenky a náladu, zadařilo se nám:

Elmo - 1. místo - S 88 (bez jednoho předmětu, moc pěkná práce!)/ P 94 (např. neumíme vstaň...)/ 0 93 (kdo by běhal čtyři makety?) - nejlepší stopa a nejlepší obrana
Clea - 2. místo - S 79 (perfektní lomy a předměty, rovné úseky ovlivnila zvěř)/ P 96 (pěkné, ale lehká únava z horka)/ O 85 (také makety a unavená razance) - nejlepší poslušnost

Zářím :-) Jenom Elmo je chlapec skromný a fotit se s pohárem nechtěl...

 

20.6.2013

Novinka:

Dnes naši Colinku ve věku 14 let, jednoho měsíce a deseti dnů definitivně doběhlo stáří...

 

17.6.2013

Novinka:

Čas letí jako splašený, další narozeniny přijdou, ani nevíme jak. Tentokrát slaví vrh B, mají 6. narozeniny! Děti z prvního vrhu Dottky jsou v nejlepším věku a také v nejlepší péči svých panečků, kterých se sešla výborná parta. Milá B-děvčata a chlapci, oslavujte, radujte se, mějte se pěkně!

 

7.-9.6.2013

Novinka:

Dlouho očekávaná a připravovaná akce je tu! Zhruba třicet erdelů vyrazilo se svými páníky do areálu Javorová skála nedaleko Jistebnice na 2. mistrovství ATK a 8. ročník Memoriálu Dory Geblerové. A slušná třetina z nich nesla "příjmení" Finta-Star: Butterfly, Cadbury, Clea, Coffee, Cordie, Copy of Dixie, Deanna, Dotty, Elmo a Ernie. Naše Cleuška nakonec zůstala v pozici diváka z důvodu úrazu tlapky, všichni ostatní závodili s max. nasazením, pílí, snahou a většinou i úspěchem (stáli na bedně :-). Statistický výčet:

Butterfly FPr3 2. místo
Cadbury ZVV1 1. místo + zápis zkoušky
Coffee FPr3 1. místo
IPO2 2. místo (rovnost bodů s 1. místem)
Cordie ZZO 2. místo
Copy of Dixie FPr3 3. místo
IPO2 4. místo
Deanna FPr1 4. místo + zápis zkoušky
ZM 3. místo
Dotty ZM 6. místo (nejlepší stopa ZM)
Elmo ZVV1 2. místo + zápis zkoušky
Ernie ZM 1. místo (nejlepší posl. ZM - 50 bodů!)

Pan rozhodčí Jaroslav Tišl byl spravedlivě přísný, díky okolnostem pískal IPO i NZŘ a byla to jednotná, náročná úroveň. Výsledků se vážím o to více. Díky všem za účast, pracovní nasazení a píli, jste pašáci! A Elmo - jsi moje pýcha a radost - ve věku čerstvých dvou let za tři víkendy tří zkoušky: ZM, IPO-VO a ZVV1.

 

2.6.2013

Novinka:

Zkoušková sezóna pokračuje: Erník (Ernie Finta-Star) Soničky Šabacké - FPr1 - 81 bodů v početné společnosti srnek.... Zvířátka ve stopě a kolem nejsou (nejen) teriérům lhostejná a udržet koncentraci psa je velký úkol. Sonička a Erník jej zvládli, gratuluji moc! I u nás byla neděle ve znamení IPO zkoušek a nebylo to vůbec lehké: nejdříve jsem ráno zrušila Cleušce start na FPr2 - rudá díra v polštářku zadní nohy a chůze o třech nožkách, Elmo se musel na IPO-VO poprat s těžkým, zavodněným terénem, zajíčky, vichrem, vytrvalým deštěm a dosti přísným panem rozhodčím B. Ťujíkem. Proto mne výsledek S78/P89/O92 velmi potěšil vč. pochvaly p. rozhodčího a našeho předsedy p. Starečka (též rozhodčí).
Za týden na viděnou na 2. mistrovství ATK!

 

26.5.2013

Novinka:

Další naše děťátka vyrazila na zkoušky: Fanny (Epiphany Finta-Star) s paničkou Aničkou Brettschneiderovou našly konečně čas (čas přípravy druhého mistrovství ATK vrcholí, podívejte se na klub. web!) vyrazit na své první zkoušky: ZZO 57 bodů (z 60) a Dixa (Copy of Dixie Finta-Star) a páneček ing. Standa Šlejtr nastoupili na ZPS1. Koroptve s chutí posedávaly přímo ve stopě a dráždily chudáka erdela: S 75, P 90 bodů. Zkoušky byly úspěšně složeny, milá Aničko a Stando, moc gratuluji!

 

22.5.2013

Novinka:

Nyní je opravdu pestré období, a tak se novinky jen sypou - podívejte se i níže...:-) Kofinka vyrazila na lehký trénink obran a figurant Jan Hradecký se rozhodl holčičku odměnit za zkoušku IPO3: 

 

20.5.2013

Novinka:

Malá Arga (Uschi-Arga vom Solscheid) strávila lehce turistický víkend v okolí rakouského Hallstattu. Jako vždy obstála ve všech svých úlohách: malá objevitelka přírodních krás, vzorná cestovatelka, čistotný host hotelu a hlavně rodinná společnice. Její rodina je z ní nadšená.

 

 

19.5.2013

Novinka:

Jsme uprostřed jarní sezóny a v kombinaci s aktivními majiteli našich šikovných a pěkných odchovů se hrnou informace o různých výsledcích:

 

Deanna - Spec. výstava Hlučín - třída pracovní - V1

bonitace: 4GJMcR/5 - chovná (DKK 0/0)

ZM 43/45/40 bodů

IPO-VO 90/85/90 bodů

Doris - MVP Praha - třída otevřená - V2

BH 

Coffee - IPO3 94/83/80 bodů

Clea - ZVV1 88 (bez jednoho předmětu)/83 (0 za áčko, velký pád - naštěstí bez následků)/90 bodů

Elmo - ZM 39 (bez předmětu)/47/48 bodů

Všem páníčkům moc gratuluji, smekám nad jejich pílí a pracovitostí. A Kofinko, Ty jsi prostě hvězda veliká!

 

13.5.2013

Novinka:

Dnes přišla zpráva od Soničky Šabacké o dalším úspěchu s Erníkem (Ernie Finta-Star): včera spolu složili zkoušku RH-TA (sutinové vyhledávání stupně A dle mezinárodního zkušebního řádu IRO), body speciál 168 (nečekané, práce psa byla výborná) a poslušnost 75 (s jednou nulou za překážku). Únava udělala své, na poslušnost se nastupovalo v 18 hodin!!!!, tedy po 12 hodinách od začátku akce. Byl to tedy velký test duševní odolnosti a fyzické kondice a dopadl parádně! Soničko, moc gratuluji.

 

 

12.5.2013

Novinka:

Tatínek naší "spřátelené" Uschi-Argy vom Solscheid - Quirin von Erikson - dnes nastoupil na tzv. Körung, tedy vyšší formu bonitace, která je založená především na náročné povahové části. Získal nejlepší možné ohodnocení 5/55. Málokterý erdel má Körung a z té hrstky rozhodně nemá každý nejlepší kód. Fotky z akce: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.59...

 

10.5.2013

Novinka:

Naše babička Colina (Coleen Terno) je už vážně super babička - dnes slaví své 14. narozeniny! Co si budeme namlouvat, věk je znát: zrak a čich už téměř neslouží, hlava celá pomotaná... Ale jinak je to děvče stále veselé (někdy ani ona neví proč :-)) a zdravé (dosud nebere jediný lék!). Tak, děvče zlaté, jen tak dál!

 

5.5.2013

Novinka:

Dnes malá vzpomínka na nedávný výlet do areálu Javorová skála s cílem místní přípravy na 2. mistrovství ATK. Této inspekční cesty se zúčastnili ing. Jiří Šlejtr, ing. Petr Rezek s Coffee, Anička s Epiphany a já s Cleou a Elmem. Na samostatné fotce leží zleva Elmo, Clea, Coffee a Epiphany. S páníčky pak zleva Coffee s Péťou, Elmo, Clea a Anička s Epiphany. Bylo krásné počasí, místní zjištění ve znamení velké pohody a na závěr náročné a víceméně úspěšné stopy. Výlet budiž pochválen!

 

 

1.5.2013

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) dnes "využila" své přípravy na IPO3 a nastoupila s páníčkem na UPr3 (tedy pouze oddíl B-poslušnost). Drobné chybky fenky a páníčkovo nešťastné hození aportu přes áčko nakonec přinesly 80 bodů. Zkouška splněna, fenka předvedla svou vůli a chuť pracovat a praxe ukázala, kde je třeba ještě zabrat. Celkově je to jedna velká radost a gratulace do Teplic!!! Věřím, že již vlastníte květnové vydání časopisu Pes přítel člověka, a tudíž jste četli rozhovor s ing. Petrem Rezkem o Kofince a práci s ní.
O minulém víkendu se konal klubový výběr na mistrovství Německa dle IPO3, na které nastoupí zástupci jednotl. klubů prac. plemen - bodová podmínka min. 270 bodů z výběrových závodů. Na ten erdelí nastoupilo 9 AT, vč. sourozenců Quincy (otec našeho vrhu E) a Queen-Lilly vom Solscheid. Quincy měl opět jeden ze svých rozverných, veselých dnů a předváděl svou erdelí radost ze života (k zoufalství páníčka): S 91/P 79/0 87 = 257 bodů. Sestra Lilly předvedla větší zodpovědnost: S 98/
P 88/O 90 = 276 bodů = postup na německé mistrovství!!! Paní majitelka a zároveň chovatelka dr. Elke Uhlemann má obrovskou radost! Mimochodem: Lilly není žádný outsider - v loňském roce získala od KfT prestižení titul Universalsieger 2012 - nejvyšší součet bodů z klub. mistrovství dle IPO3 (KLSP) a klubového mistrovství stopařů (KFSP) dle FH2. Co dodat...?

 

21.4.2013

Novinka:

Tato neděle byla velmi úspěšná, příjemná. Beruška (Cadbury Finta-Star) s Martinem Matečným složili zkoušku IPO-VO s parádními body: stopa 89 bodů, poslušnost 94 a obrana 92. Úžasně začal i Zdeněk Brázdil s Denny (Deanna Finta-Star), na stopě získal 98!!! bodů (2 body strženy ze pomalejší označení předmětu). Pak ale nastaly chyby z nervozity a zkouška byla v čudu... Nevadí, zadaří se příště, chybami se člověk učí a každá zkušenost se počítá!!!
Nám den krásně rozzářila návštěva malé Argy (Uschi-Arga vom Solscheid). Strávili jsme s jejími páníčky, manž. Jilečkovými, příjemné odpoledne plné povídání, krátké péče o kožíšek a několika ukázek začátků "tréninků" (chůze u nohy, polohy, přivolání, pachový koláč). Panička Zorka s chutí přijala "domácí úkoly" a těšila se na nové činnosti s malou slečnou. Fotky - dole pod ikonkou Picasa.

 

18.4.2013

Novinka:

Dnes tu máme opět narozeniny našich dětí: Vrh E slaví druhé narozeniny, tedy slečna Epiphany a mladí muži Eddie, Egbert, Elmo, Elwin a Ernie začali lehce nakukovat do období dospělosti a já jim k tomu přeji hodně zdraví, pracovních a výstavních úspěchů a především kopec trvalé lásky jejich dvounožců!
Sliby se mají plnit nejen o vánocích, ale třeba i v tento sváteční den, a tak v sekci Přečtete si naleznete slíbené povídání o naší návštěvě výstavy Cruft's.

 

7.4.2013

Novinka:

Dnešek přinesl dvě milé a vlastně i zásadní novinky: Fanny (Epiphany Finta-Star) Aničky Brettschneiderové dne se mnou absolvovala bonitaci s výsledkem 6GMcU/5. Bonitační kód je naprosto ideální, šestku v jeho počátku přineslo naměřených 59 cm výšky, což nikdo nečekal :-). Samozřejmě jsme s Aničkou velmi spokojeny, ještě výstava a holčička je "chovnou fenou" :-).

Od Bonnu dnes přicestovalo do Prachatic se Zorkou a Ondrou Jilečkovými erdelí miminko jménem Uschi-Arga vom Solscheid (o. Quirin von Erikson, m. Rachel vom Solscheid). Dědečkem malé Argy je Eyk vom Erikson, 4-násobný účastník MS IPO, nejlépe sedmý! v roce 2007 v italském Torinu. Malá holčička bude mnou velmi pečlivě sledována a vedena a snad jednou zasáhne do chovu Finta-Star... Více o erdelátku za týden.

 

2.4.2013

Novinka:

Koudík (Cody Finta-Star) vyrazil s páníčkem Pavlem Šabackým do slovenského Martina na mezinárodní zkoušky. Cody složil zkoušku RH-FL B (zkouška dle řádu IRO plošného vyhledávání nejvyššího stupně) na 263 bodů. Ač páníčkovi trochu zamotal hlavu svými "erdelími bonusy" při označení ztraceného nešťastníka, nakonec z toho byla velká radost (alespoň pro mne rozhodně :-)). Moc gratuluji! A k tomu je Koudelka mediální hvězdou:

Třeba zde článek a fotky: http://www.sirius-rescue.cz/sport2013

Také se Koudík blýsknul v televizi (počkejte na načtení odkazu a posuňte se v čase na 13.45): http://www.tvturiec.sk/video/527-spravy-3-4-2013

 
1.4.2013

Novinka:

Všechny Vás srdečně zdravím s přáním příjemně strávených Velikonoc, byť jistě i u Vás vypadají zimně, bíle a tudíž už hnusně... V těchto náročných dnech mi udělala radost reportáž a foto v nejprodávanějším psím plátku Pes přítel člověka 4/2013 ze závodu  O zmrzlou vranu v Brně, kde je k vidění Erník (Ernie Finta-Star) se Soničkou Šabackou. V květnovém vydání stejného časopisu (pí. šéfredaktorka Jansová je milovnice erdelů!) vyjde rozhovor s ing. Petrem Rezkem, majitelem Coffee Finta-Star, o práci s erdelem. Věřím, že si rádi přečtete o cestě k úspěchům této bezvadné dvojice! Malá upoutávka zde:
 

 

30.3.2013

Novinka:

Vrh D dnes slaví své 2. narozeniny! Všem holčičkám (Daida, Daphne, Deanna, Doris a Dotty) a jedinému chlapečkovi Doylovi přeji hodně zdraví a lásky! Největší kopec zdraví potřebuje Doyle, který má po loňském střetu s autem těžce poraněnou přední nožku s velkými neurologickými následky....

 

23.3.2013

Novinka:

Nejdůležitější událostí dnešního dne jsou narozeniny naší Dottky, již deváté! Dottka je děvče veselé, milé, empatické a stále zdravé - to se nezměnilo a věřím, že dlouho nezmění! Co je nové - její střídavý pobyt u nás a našich kamarádů Magdy a Karla Voldřichových, kteří po úmrtí erdelky Danissy Brettan před půl rokem velmi smutnili. Dottce toto fungování velmi svědčí, doma se dělí o přízeň, u Voldřichových je sólo a velmi hýčkaná, až rozmazlovaná hvězda. Dottko, všechno nejlepší!
Dnešní den také přinesl členskou schůzi České komory ATK a výsledky celoklubové soutěže (kompletní na klubovém webu). Zde výsledky našich dětí: Psi - výstavní sekce: 3. Cody Pavla Šabackého, 4. náš Elmo. Psi - výkonnostní sekce: 3. Copy of Dixie (Dixa) ing. Standy Šlejtra, 5. Cody, 6. Ernie Soničky Šabacké, 9. Elmo. Feny - vykonnostní sekce: 1. Coffee ing. Petra Rezka (ujela všem, vč. psů, svými body o obrovský kus), 3. naše spřízněná duše Kitua Fargo Korak ing. Luďky Ježové, 5. naše Clea, 6. Butterly ing. Pavla Joba. Všem moc gratuluji a děkuji za jejich píli a pracovitost a také chuť se zúčastnit soutěže!

 

6. - 10.3.2013

Novinka:

V těchto dnech jsme navštívili Velkou Británii a náš výlet jsme odstartovali návštěvou největší evropské výstavy psů Cruft's v Birminghamu. Slibuji, že povídání o výstavě i fotky jsou v přípravě a brzy budou :-)) Jinak jarní sezóna již klepe na dveře: velká invaze psíků u nás - úpravy srsti, nákupy krmiva a jiných potřeb, naši psi trénují na jarní zkoušky (jenom ty stopy pořád nejdou...), příprava na volební členskou schůzi České komory ATK....

 

2.3.2013

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) se dnes zúčastnila obranářského závodu v Litoměřicích. V kategorii ZVV2 obsadila 2. místo se ztrátou jednoho bodu! za vítězem, body: poslušnost 92 a obrana 92 bodů. Velká gratulace letí do Teplic!!!

 

http://zephyre.rajce.idnes.cz/Zavod_Litomerice_3_2013/#P1060890.jpg

 

Ještě malé upozornění: máme novou sekci těchto stránek "Náš pes" (konečně si můžete přečíst o našem zlatém Elmíčkovi :-))

 

21.2.2013

Novinka:

Dnes jsem získala odkaz na fotky Erníka z poslední obrany s J. Labíkem - fotky pěkné, výkony též, figurant se usmívá: Soničko, paráda :-)!
http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Ernie_Finta-Star_unor_2013

 

17.2.2013

Novinka:

Srdečně Vás všechny zdravíme už zase z domova! Týden v Rakousku byl pro Cleu a Elma výhradně ve znamení procházek, her a opravdu jen pár krátkých "rozcviček" poslušnosti (chůze, polohy, atd.). To vše trvale ve znamení spousty sněhu, pěkného počasí a dobré nálady. A zde jsou slíbené fotky: https://picasaweb.google.com/10471...

Tak a teď už zase všichni do práce (to je samozřejmě pokyn pro mne, moji rodinu i psy :-))!

 

9. - 16.2.2013

Novinka:

Tento týden trávíme v rakouském Kaprunu a samozřejmě s námi vyrazili Clea a Elmo. Věřím, že z tohoto pobytu vzniknou fotky a možná i video, které Vám s chutí nabídneme po příjezdu.

 

30.1.2013

Novinka:

Dnes jsem obdržela video z obran Elwina p. Martina Stýbla, trénovali ve Zbraslavi u Brna 19. - 20. 1. 2013. Tímto se zavazuji, že brzy natočím našeho Elma na obraně, ať je vidět další E-sourozenec při práci :-)).

Zde se tedy podívejte na nadšeného Elwinka: http://www.youtube.com/watch?v=TNEiPZw7UaI

 

27.1.2013

Novinka:

S novým rokem vzniknul můj závazek nabízet Vám více fotek a videí z činností našich dětí. Minulý týden to byly fotky ze semináře, dnes malá vzpomínka na podzimní seminář s Robertem Fagošem a kousání Fannynky (Epiphany Finta-Star) Aničky Brettschneiderové: http://www.youtube.com/watch?v=sjUs7X3m7LI

 

19.1.2013

Novinka:

Dnes proběhl v Újezdu nad Lesy seminář poslušnosti s Mirkou Marcišinovou a obrany s figurantem Robertem Fagošem. Účast našich dětí byla, resp. měla být velká: Coffee, Daphne, Epiphany, Ernie a Elmo. Nakonec na Daphničku nezbylo místo (ovšem panička MUDr. Madla Růžičková dorazila jako divák) a Soničku Šabackou skolila nyní všudypřítomné zákeřná chřipka, zůstali tedy s Erníkem doma. Fanny si vybrala svůj termín hárání, tudíž i místo posledního nastupujícího.

Den byl mrazivý, sluníčko svítílo, nálada byla výborná, obrany povedené, prostě bylo to fajn!

 

Fotky z akce – dolní ikona Picasa.

 

11.1.2013

Novinka:

Na mém domovském cvičáku Praha 6-Břevnov se konala členská schůze, kde se mimo jiného vyhodnocovala loňské výcviková sezóna. Účast dvou psů (Clea a Elmo), složení zkoušek a účast na závodech (vč. Mistrovství ATK nám vyneslo úžasné 3. místo (konkurence je u nás nemalá…)!!!

 

 

7.1.2013

Novinka:

Všechny Vás srdečně zdravím v novém roce a přeji dobrý start již zase běžného života. Po vánočním lenošení přichází samozřejmě i čas na obnovu tréninků s našimi erdelími kamarády, takto začala např. Coffee: