18.12.2012

Novinka:

Včerejší ultrazvuk ukázal, že krytí Jenny (Kitua Fargo Korak) a Vilíka (Wilhelm von Erikson) nebylo úspěšné, rodiče si nebyli "souzeni" - o pár dnů později kryl Vilík fenu pí. Škrobákové a vše proběhlo hladce.... Na jaře vyrazí Jenny za nějakým ženichem zas (vše později upřesníme) a také plánujeme vrh Epiphany Finta-Star, zhruba ke konci r. 2013.

 

11.12.2012

Novinka:

Erdel umí mnohé... Někdy jsou to dovednosti a vlohy očekávané, přesto nebo právě proto velmi potěšitelné: Deanna Brázdilových složila na konci listopadu BH na 57 bodů (z 60). Občas předvede, co nikdo ze samotné podstaty teriéra nečekal, příkladem je Erník Soničky Šabacké: http://www.youtube.com/watch?v=T1DtvnxUS-s&feature=youtu.be

 

1.12.2012

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) a její páneček ing. Petr Rezek dnes vyrazili na tradiční Mikulášský závod na cvičišti ZKO Lotta Marie Světec (nedaleko Teplic). Kofča nastoupila do kategorie ZVV2 beze stop s výsledkem poslušnost 88 bodů a obrana 80. Coffee vyhrála 1. místo!!! Akce to byla náročná - celodenní teplota trvale pod bodem mrazu, start ráno a odpolední vyhlášení až za tmy. Fotky jasně dokazují únavu jinak spokojeného paníčka.
Péťo a Kofinko jste prostě úžasní!!!

 

 

22.+23.11.2012

Novinka:

Už je to tady - Jenny (Kitua Fargo Korak) navštívila Vilíka (Wilhelm von Erikson), a to rovnou dvakrát. Průběh krytí nebyl zcela ideální, takže v tuto chvíli můžu říct jen jediné: počkejme si na ultrazvuk, který čeká Jenny za měsíc.

 

16.11.2012

Novinka:

Jenny dnes vyrazila do Labvetu na kontrolu hladiny progesteronu a..... už se to blíží! Dle mého odhadu si při pondělní kontrole řekneme OK a jedeme! A teď zásadní informace: znovu jsem dumala o navrhovaném spojení a před pár dny změnila ženicha: vezmeme Jenny na výlet do jižních Čech za Vilíkem - Wilhelm von Erikson - p. Zaňáka. A proč? Úplně nová krev do stanice, po generace geneticky vedené pracovní vlohy, šance vylepšení barvy a kvality srsti Jenny, otcem Vilíka je Othello v. d. Laubenhaid (ano, toho samého mám u vrhu D), který je v SRN vysoce vážen jako "garant" výborných výsledků rentgenů DKK a DKL - i to se prokázalo u našeho vrhu D...
Než provedu změny, můžete se na Vilíka podívat zde:
http://www.working-dog.eu/dogs-details/524200/Wilhelm-von-Erikson

 

13.11.2012

Novinka:

Krásné fotky ze zkoušky RH FL-E Erníka: http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Zkousky_IRO_-_Vlcnov_11.11.2012

 

10.+11.11.2012

Novinka:

Další velmi aktivní víkend za námi a našimi dětmi, který začal výbornou zdravotní zprávou: Erník (Ernie Finta-Star) je již pátým děťátkem z vrhu E, který byl "oceněn" takto: RTG DKK A/A, DKL 0/0.
V sobotu nastoupili Clea a Elmo na našem domovském cvičišti na Memoriálu J. Trpišovského do kategorií ZM a ZZO beze stop (výš jsme z taktických důvodů příprav na další zkoušky raději nešli). Clea skončila na 1. místě (P 49/O 49 bodů), Elmo na 2. místě (P58 bodů z 60). Domů jsme jeli s poháry a spousty darů a krmiva - tradičně bohatý závod, doporučuji :-)). Fotky z akce budou brzy k vidění na stránkách ZKO Praha-Břevnov (viz odkazy).
Neděle byla ve znamení zkoušek - zde jsou výsledky:
Coffee - ZVV2 S 90/P 84/O 80 bodů - v severních Čechách celý den vládl silný déšť, což pro plazení, vysoký žebřík, apod. není zrovna ideální. I tak Kofinka zvládla tuto zkoušku se ctí a k velké radosti (nejen) svého pánečka,
Ernie - RH-E plochy - P 90/speciál 96 bodů - Erník na zkoušce oprávněně zářil a dokázal, že zkrátka se svou paničkou Soničkou umí,
Kitua (Fargo Korak) - SPr1 - 82 bodů - Jenny hárá (chystá se krytí!) a musela podpořit zkoušky svou účastí kvůli počtu startujících, ale nebyla ve své kůži, chudinka. Body jsou pěkné, ale hárání na ně mělo vliv (nedávno na IPO1 95 bodů),
Elmo - ZOP - 95 bodů ze 100, kocourek se snažil, nebylo to špatné :-)),
Clea - ZPU1 - 144 bodů ze 150, i Cleuška mi dělala jenom radost, pochvala pana rozhodčího práce obou mých erdýlků byla velmi příjemná :-)).
Hurá, sláva a gratulace všem!!!

 

3.+4.11.2012

Novinka:

První listopadový víkend se pro nás nesl ve znamení dvojité MVP Praha a stručně by se dal nazvat přehlídkou ztraceného času. V sobotu nastoupil Elmo (mezitřída), Elwin (tř. otevřená), Deanna (mezitřída), Cadbury (tř. pracovní) a Kitua Fargo Korak (tř. pracovní), v neděli již ostravská děvčata dýchala svůj domácí, méně zdravý vzduch, tedy jsme byli o Cadbury a Deannu chudší. Sobotní výstavu posuzoval p. František Polehňa, chovatel foxteriérů a velšteriérů, a v erdelech stále hledal toho maxi-foxteriéra. Posudky byly jako přes kopírák: špatně vsazený krk, ocas by měl být výše nasazen. Chápu: fox - to je výrazný krk a kohoutek, deset cm hřbetu a energicky, víc jak kolmo nesený prut - erdel nikoliv.... No, zkrátka a dobře, kromě výborného Elwina jsme všichni vyfasovali VD... V neděli proklepl erdely all-rounder (posuzovatel všech plemen FCI) p. Tibor Havelka a naši partu zachvátila "VD-epidemie" na maximum, i Elwin přišel o svou výbornou....
A co my? Jedeme dál, přes zimu pejsci zase více uzrají, díky sportům se osvalí (tímto směrem padalo nejvíc kritiky), stanou se statnými chlapci a rozkvetlými slečnami a na jaře se ukážeme zas!

 

20.+21.10.2012

Novinka:

Tento víkend byl dosti zásadní pro naši domácí partu a také pro Coffee (a kdy tahle holka nemá úspěšný víkend :-)?) a další naše děti:
"Pracovní sobota":
Kofinka (Coffee Finta-Star): ZPS1 - stopa 98 bodů, poslušnost 84 - Céčka vykazují jasné vlohy pro stopování!
naše Clea: IPO-VO - stopa 95 bodů, poslušnost 92, obrana 95 - zde nemám komentář, snad jen že Clea umí poslušnost i výrazně lépe:-))
náš Elmo: BH - šílených 44 bodů (dnes už jenom vnímám tu radost, že zkouška je splněna, i když moje gusto toto není) - zde je komentář nutný :-)) - už při nástupu jsem jasně zaznamenala, že Elmíček je velmi pubertálně nadšen z nástupu neznámých "přespolních" fenek, jeho malá koncentrace se ukázala při usednutí při odložení vleže za pochodu, ovšem finále nastalo při dlouhodobém odložení a souběžném předcvičení cizí, sladké, malé kníračky. Fenka už končila svou sadu cviků a její přivolání "ke mně" na úrovni našeho puberťáčka skončilo jeho nadšeným vyskočením a oslavným tanečkem nad krásou vousaté slečny. Suma sumárum: nula za odložení (dle ZŘ jsme měli dostat nějaké dílčí body...), ztráta za špatnou polohu při odložení za pochodu...- mohly to být moc pěkné body, kdyby.... Až zkoušky ukazují pravý stav věcí.
"Chovná neděle":
Chovatelské akce České komory ATK se z našich dětí zúčastnili 4 chlapci a 2 slečny:
Egbert (svod dorostu), Elmo (bonitace), Bengi a Best (svod plemeníků), Betty (kondiční předvedení chov. fen) a Doris (bonitace). A jak to dopadlo?:
Egbert - líbivý fešák, čili "bez nedostatků", jenom jeho "zlobivé" uši předvedly v kruhu bez páníků úplné divy, a tak jediný označený nedostatek "lehké uši" byl oprávněný,
Elmo - získal bonitační kód 6GMdUXa/5 - kód 6 hovoří o velikosti psa u horní hranice psa, konkrétně Elmo má 64 cm, G - ideální hlava, Md - klešťový skus (Elmo má zuby na jakési hranici těsných nůžek a kleští - na všech výstavách je posouzen s nůžkovým skusem, a tak kleště vznikly po debatě s pí. poradkyní chovu, schválně bylo "přitvrzeno"), U - ideální stavba těla, Xa - zatočený ocas (bez debaty, na první pohled markantní, mimochodem všichni sourozenci mají rovné ocásky :-)), povahový kód 5 je ideálem - konkrétně hovoří o temperamentním, sebevědomém a vyrovnaném psovi
Bengi, Best a Betty - bez výtek pokračují dále v chovu
Doris - získala bonitační kód 5GMdU/5 - kód 5 - ideální výška feny, G - ideální hlava, Md - klešťový skus, U - ideální stavba těla, povahový kód 5 - ideál - viz Elmo - prostě nádherný bonitační kód!!!
Jistě mohu doplnit, že víkend dle začátku mého textu byl nejen zásadní, ale i velmi úspěšný. V neděli večer jsem byla vyčerpaná a šťastná :-))).

 

14.10.2012

Novinka:

Na náš "erdelářský" cvičák v Praze 9-Újezdu nad Lesy vyrazili dnes tři inženýři a jejich tři erdelové doslova ze všech koutů republiky (Praha - Teplice - Brtnice): Luďka Ježová a Kitua Fargo Korak (tedy Jenny a budoucí matka našeho F vrhu), Petr Rezek a Coffee Finta-Star a Standa Šlejtr a Copy of Dixie Finta-Star (tedy Dixa). Cílem výletu byly zkoušky dle řádu IPO. A výsledky (vždy stopa/poslušnost/obrana, Dixa pouze stopa): Jenny - IPO1 - 88/90/95, Coffee - IPO2 - 100/91/84, Dixa - FPr3 - 92 bodů. Páníčky trápily nějaké vlastní chyby, které Jenny a Kofinku stály body na poslušnosti. Ale to ke zkouškám patří také: chyby z nervozity. Ovšem převažují nádherné body, zejména Jenny na obraně (tato drobná fenka je ryzí obranář, je to její srdeční disciplína) a C-sourozenců na stopách! Šťastnému trojlístku moc gratuluji a za erdeláře děkuji za úžasnou propagaci plemene!!!!

 

5.10.2012

Novinka:

Dnes vyrazil Iggy Terno (syn Bengiho) za MVDr. Ekrem kvůli RTG DKK a DKL. I tento synáček geneticky "nepadl daleko od stromu", a tak i jej zdobí výsledky plné nul: DKK 0/0 (chcete-li A/A) a DKL 0/0. Gratuluji majitelce, slečně Kateřině!
 

28.-30.9.2012

Novinka:

Prodloužený víkend přinesl výborné zprávy o vykonaných zkouškách našich dětí:

Coffee ing. Petra Rezka - ZPU2 - body stopa/poslušnost/obrana 88/79/82 - stopa bez jednoho předmětu, poslušnost s jednou nulou - páníček trochu smutnil, ale výsledek je i taky krásný a důvod k radosti jistě je!

Copy of Dixie (Dixa) ing. Standy Šlejtra - ZPU2 body 94/93/97 a IPO1 88/90/80 (také bez jednoho předmětu) - paráda, paráda, paráda :-)))

Pánové, jste kabrňáci, díky!!!

 

25.9.2012

Novinka:

Dnes jsem pro Vás zaktualizovala sekci Štěňátka! Přečtěte si novinky k našemu chystanému vrhu F, který vznikl ze zájmu o štěňata po právě těchto rodičích. Vítáme další zájemce!

 

22.9.2012

Novinka:

Batynka (Butterfly Finta-Star) s páníčkem ing. Pavlem Jobem dnes složili zkoušku ZZS1 (zkouška záchranného stopování prvního stupně): 1. stopa 84 bodů. 2. stopa 88 a poslušnost 76 bodů. Rozhodně se nejedná o jednoduchou zkoušku, upřímně, kdo z nás ji bude mít :-)) Více zde: http://www.zachranari.cz/cs/10/6/zzs1---zkouska-zachranneho-stopovani-1--stupen/
Pavle, moc gratuluji, raduji se s Tebou! A ještě aktuální fota Baty spolu s kernteriérkou Florou, ať znáte kompletní smečku Jobových :-)).

 

 

15.9.2012

Novinka:

Tato sobota byla pro naše děti velmi úspěšná:
Coffee Finta-Star složila zkoušku FPr3 na 94 bodů. A opět mohu jenom dodat, že další zkoušky pro tento podzim jsou v plánu.... Péťo, moc gratuluji a držím palce!
Tři chlapci vyrazili na klubovou výstavu do Mladé Boleslavi: Elmo - třída mladých - V1, CAJC, Elwin - mezitřída - V1, CAC, Cody - třída pracovní - V1, CAC. A tak mohu sobotu 15. září 2012 považovat za jeden z nej... dnů mé miniCHS. Raduji se spolu s pány Šabackým a Stýblem!

 

11.9.2012

Novinka:

Ve dnech 5. - 7. 10. 2012 se v německém Dorstenu koná klubové mistrovství AT (tzv. KLSP). Na toto mistrovství se tradičně kvalifikoval otec vrhu E Quincy vom Solscheid a také jeho dva sourozenci Queen Lilly a Quin. Tři sourozenci z jednoho vrhu - skutečně zajímavý a výjimečný "úkaz". K tomu je slečna Queen Lilly jedinou "dámskou" účastnicí tohoto závodu (kromě Utopie v. d. Laubenhaid, která startuje mimo konkurenci v kat. APr3). Více na www.klsp2012.de

 

9.9.2012

Novinka:

Krásné datum přineslo krásnou novinku: Kofinka (Coffee Finta-Star) ing. Petra Rezka dnes složila zkoušku ZM-T (zkušební řád TART)! A body: stopa 48, poslušnost 43 (zde větší ztráta za obraty čelem vzad s obíháním psovoda), obrana 45. Kofča s Péťou jedou, jsou to frajeři a mohu prozradit, že pro podzimní sezónu mají ještě hodně naplánováno...

 

6.9.2012

Novinka:

A je tu další výsledek RTG DKK: Deanna DKK 0/0.... No, co dodat? Krásný stereotyp, hodně radosti, a nyní bude i hodně sportu :-)! Velký pozdrav a gratulace letí do Ostravy!

 

30.8.2012

Novinka:

I další děti vrhů D a E absolvovaly napínavou akci: RTG DKK a DKL. Neprve pan Martin Stýblo s Elwinem - výsledek RTG DKK 0/0 a DKL 0/0. Pan MVDr. Ekr prý vyhlásil naši CHS za bezkonkurenčně perfektně zdravou :-)). To ještě netušil, že za pár dnů bude posuzovat zaslaný snímek Dorisky ing. Věrušky Pražákové a opět se bude těšit nad zdravými klouby s krásnými úhly - opět RTG DKK 0/0!!!
Hurá, sláva, je to radost!

 

26.8.2012

Novinka:

Vrh C slaví své 3. narozeniny!!! Holčičky Cadbury (Beruška), Claire, Clea, Coffee, Cora a Cordie a pánové Copy of Dixie (tradiční "Dixa") a Cody jsou již zaručeně dospělí a dle zpráv z jejich domovů a také častých osobních setkání vím, že přinášejí svým pánům hodně radosti a spokojenosti. Za to si zaslouží kopec zdraví, lásky a všichni mé poděkování.

 

8.8.2012

Novinka:

I letní pauza na cvičácích neznamená, že by nepřicházely zprávy o nových úspěších našich dětí. Samozřejmě jsou to různé výsledky z LVT. Dnes složil zkoušku BH 15-měsíční Erník (Ernie Finta-Star) Soničky Šabacké na 57 bodů z 60 možných. Psík předvedl radostnou, plně koncentrovanou poslušnost a panička byla s jeho prací a projevem velmi spokojena.
V rámci letního tábora MSK ATK nastoupila Denny (Deanna Finta-Star) s páníčkem Zdeňkem Brázdilem do kategorie ZZO závěrečného závodu. Ač je Denny děvče velmi mladé a páníček ryzí začátečník :-), nakonec obsadili krásné 2. místo. Další velkou radostí pro mne bylo konstatování uznávaného psovoda, trenéra Vladimíra Košťála, že vnímá Denny jako psa s obrovským pracovním potenciálem.
Tisíce pozdravů a díků letí do Brna a Ostravy!

 

2.8.2012

Novinka:

Včera jsme měli mimořádnou návštěvu: malý Kim (Quatro ad gaudium Nostrum) původem z Německa a jeho panička JUDr. Věra Kopencová dorazili do Tuchoměřic, abych v reálu viděla, jak dopadlo mé poradenství ve věci dovozu chlapce pracovní krve ze SRN. Paní Věra byla velmi pečlivá, před pořízením psíka shlédla čtyři vrhy německých erdelátek. Nakonec usoudila, že vrh po matce Kessy ad gaudium Nostrum a otci Icke von Erikson je nejen zajímavý v teoretické rovině (krevně), ale také v reálu: pěkná, zdravá, zrzavá štěňata v péči prima erdelí party a úžasných chovatelů. Malý Kim (tedy Quatro :-)) se projevoval jako veselý, správně sebevědomý, samostatný klučík a okamžitě zapadl do naší smečky. Až dojemně fungoval s naším Elmem, se kterým po boku vyzkoušel vše, včetně společného spánku. Fotky dole v Picase.

 

27.7.2012

Novinka:

I Dottka (Dotty Finta-Star) p. Zinkeho dnes testovala své kyčle u MVDr. Ekra. I u ní pan doktor nešetřil slovy chvály a verdikt zní: DKK A/A. Spolu s páníčkem Dottky záříme štěstím :-).

 

25.7.2012

Novinka:

Dnes početnou partu Finta-Star (Daphne, Epiphany, Egbert a náš Elmo) čekal zásadní výlet: na RTG DKK a DKL za MVDr. Ekrem do Hradce Králové. Vypadá to, že pečlivý a přísný výběr ženichů a vliv Dotty přináší sladké ovoce: všichni zúčastnění DKK A/A a DKL 0/0. Pan doktor spokojeně mlaskal nad snímky a říkal, že tak zdravou a úspěšnou hromadnou výpravu dlouho nepamatuje :-)).
Výsledky jsou zaneseny do tabulky odchovů, vč. zapomenuté zkoušky BH Dixíka ing. Šlejtra z konce června.

 

16.7.2012

Novinka:

Vrátili jsme se z erdelího tábora, který byl jako vždy úžasný. Ze zážitků této akce vždy žiji ještě mnoho týdnů a zoufám si při představě, že na další tábor a tedy setkání s mnoha lidmi si musím počkat zase rok... V závěru tábora proběhl tradiční závod: Clea 1. místo v kategorii ZVV1-pouze poslušnost (nemáme dodělané obrany, hlavně makety), Elmo 2. místo v kategorii ZZO (rovnost bodů s 1. místem, nejmladší účastník z 9 nastoupených v kat.). Takže zase máme dva nové poháry :-)) Fotek vzniklo velké množství a časem budou (jako vždy "dole" v Picase).
Také Erník (Ernie Finta-Star) prožívá aktivní a úspěšné léto: stal se z něj náruživý plavec, skáče ze člunu, nosí aporty, tahá osobu z vody, nosí lano - prostě budoucí vodní záchranář! Panička Sonička z něj má velkou radost, tvoří s Erníkem výborný pár, či chcete-li tým.

 

 

10.7.2012

Novinka:

V tuto chvíli se s Kačkou, Cleou a Elmem nacházíme u Soběslavi na tradičním LVT našeho klubu. Spolu s námi jsou tu z naší CHS: Claire, Coffee, Cordie, Copy of Dixie, a nováčci Deanna (až z Ostravy), Daphne, Doris, Dotty (již vnučka té "původní"), Epiphany a Egbert. Čili dohromady úctyhodných 12 kousků :-)). Letos chybí tradiční účastnice Cadbury z Ostravy, k Matečným totiž za cca 6 týdnů přiletí čáp..:-)) Slíbila jsem nejednu informaci o našich dětech, zde jsou ve sledu od nejstarší chybějící:
23. 6. 2012 - naše domovská ZKO (Praha-Břevnov), Memoriál J. Hyžíka: Clea - kat. ZM - 48/48/45 bodů (ze 150) - 1. místo, Elmo - kat. ZZO (8 startujících) - 56 bodů (z 60) - 2. místo, nejmladší účastník.
24. 6. 2012 - Kofinka (Coffee Finta-Star) ing. Petra Rezka složila ZVV1: 86/92/88 bodů (z 300). Nejen o této úspěšné a odhodlané dvojici si můžete přečíst v reportáži o 1. mistrovství ATK a 7. ročníku Memoriálu DG v srpnovém vydání časopisu Pes přítel člověka.
30. 6. 2012 - Národní výstava Klatovy: třída mladých - Elmo - V1, CAJC, třída otevřená - Cody Pavla Šabackého - V1, CAC, Národní vítěz. Koudíčkova první výstava byla (dle mého spravedlivě) velmi úspěšná a Cody rozhodně brzy znovu vyrazí do výstavního kruhu. Erdelů bylo na této NV nezvyklých celých 10 kusů, paní rozhodčí Švajdová posuzovala velmi pečlivě a přísně, tudíž nás výsledky moc potěšily!!! Fotky z akce naleznete v Picase, viz ikonka v dolní liště těchto stránek.

 

29.6.2012

Novinka:

Fanny (Epiphany Finta-Star) Aničky Brettschneiderové dnes vyrazila na trénink obrany k Robertovi Fagošovi. Fannynka nejen roste do krásy, ale také do velké šikovnosti - podívejte se:

 


 

24.6.2012

Novinka:

Všem Jeníčkům přeji vše nejlepší... Minulý víkend jsme strávili na Šumavě, manželův kolega vlastní nový dům v Horské Kvildě. Fotky z tohoto výletu naleznete v Picase (ikona v dolní části obrazovky). Tento víkend byl ve znamení výcvikovém, o další složené zkoušce Kofinky (Coffee Finta-Star) a o startu Cley a Elma na interním závodě našeho domovského cvičáku ZKO Praha-Břevnov se dozvíte brzy.

 

20.6.2012

Novinka:

Dnes mimořádně upoutávka na jedna doporučeníhodná miminka z našeho domovského cvičáku, volní jsou tři chlapečkové: www.salrak.estranky.cz

 

17.6.2012

Novinka:

Dnes slaví vrh B své 5. narozeniny!!! Čas letí jako splašený, z Béček jsou pejsci v nejlepším věku, jejich maminka Dottka je už 8-letá. Vrhem B se naše CHS probrala po mnoha letech ze "zimního spánku", stanice změnila jméno z "Finta" na "Finta-Star", začala nová, velmi intenzivní a krásná éra.
Je mi do pláče při pomyšlení, že všem oslavencům mohu adresně pogratulovat a popřát hodně zdraví a lásky, jenom u Elviska to nejspíš možné není...
Báro (Barbule), Baty (Butterfly), Beruško (Bilberry), Betty, Backu, Bengi, Benjamine a Bestíku, užijte si dnešní den!
Malá fotovzpomínka:

 

 

12.6.2012

Novinka:

Dnes zcela mimořádně nabídka štěňátek jiného plemene. Proč? Protože věřím, že jsou téměř mimořádná :-)).... Více zde

 

10.6.2012

Novinka:

Získala jsem fotky z "pracovního" výletu Čendy (Eddie Finta-Star), kdy doprovodil svou rodinu na Slovensko na Plachtařské mistrovství ČR. Mladší páníček Čendíka je aktivní sportovec a v době tvorby této zprávy byl aktuálně na celkově 5. místě tohoto MR! Krásné fotky, krásné prostředí, krásný život psíka... Pánkovi, díky!!!

 

 

1.6.2012

Novinka:

ČMKU pracuje velmi rychle: po pondělním zaslání podkladů je zde odezva v podobě certifikátu pro Dixu, která se tak stal Českým šampiónem!

 

certifikát

 

26.+27.5.2012

Novinka:

Dixa (Copy of Dixie Finta-Star) a jeho páníček ing. Standa Šlejtr si užili přímo hvězdný víkend, který je snem každého pejskaře. Sobota byla o kráse, neděle o práci: na MVP v Litoměřicích získal chlapeček CAC, CACIB a BOB a páneček hřejivá slova pana rozhodčího: "Pane, máte opravdu nádherného psa !" :-)) Po šílené zkušenosti z poslední výstavy v Českých Budějovicích, kde Dixa získal VD kvůli údajné malé výšce (pes je zbonitovaný s kódem 5, míra 59 cm) a pan rozhodčí mu "zkušeně" naměřil 51 cm, je to nyní zážitek nádherný a zasloužený! Dixa tímto splnil podmínky pro získání titulu Český šampión krásy.
No a ta neděle! Dixa složil ZVV2 (90/85/75)!!! Podmínky nácviku na tuto zkoušku nebyly jednoduché: všichni víme, jak nyní vypadají terény pro stopy, figurant na domovském cvičáku je dlouhodobě "mimo provoz",... Ale klaplo to a parádně!
Milý Stando, smekám, jste kabrňáci a Tvoje příprava na obě akce je příkladná. O Tvé schopnosti připravit psa na zkoušky nikdo nepochybuje, ale perfektně otrimovat, upravit kožíšek a natrénovat předvedení - i to jsi zvládnul úžasně!

 

19.+20.5.2012

Novinka:

Tento víkend byl ve znamení 1. mistrovství ATK. Akce dlouho vysněná, připravovaná, všemi vyhlížená a nakonec povedená, plná kamarádů, pestrá, rychlá a samozřejmě vyčerpávající :-)). Z cca 40 startujících AT bylo 10 dětiček z naší CHS, prostě paráda! A že se naše děti snažily a úspěšně, to si můžete nyní přečíst - pro fotky si proklikněte v dolní části ikonku Picasa:

RH-E - Cody - 1. místo - nejlepší poslušnost, nejlepší speciál, Ernie - 2. místo
ZZO - všichni naši mlaďoši (Dotty, Ernie a Elmo) ve věku 13 měsíců složili zkoušku!!! Cody - 1. místo, nejlepší poslušnost, Ernie - 3. místo, Dotty - 5. místo, Elmo - 9. místo (0 za přivolání zamávala body, malá daň za závod se 2 psy, chlapeček pak nechtěl "maminku" opustit, a tak ani tři povely "volno" nestačily...:-)))
ZM - Clea - 3. místo, Cadbury - 4. místo, nejlepší poslušnost
ZVV1 - Coffee - 1. místo, Copy of Dixie - 6. místo, nejlepší poslušnost
FPr1 - Clea - 2. místo, Cadbury - 5. místo
FPr2 - Copy of Dixie - 1. místo, Butterfly - 2. místo, Claire - 3. místo, Coffee - 4. místo
(Kompletní výsledky naleznete na klubovém webu).
Všem pánečkům moc děkuji za přípravu a super práci a ze srdce gratuluji!!!

 

12.+13.5.2012

Novinka:

Tento víkend byl velmi pestrý pro ostravská děvčata Denny (Deanna Finta-Star) a Berušku (Cadbury Finta-Star). Denny absolvovala víceméně úspěšně deštěm silně zalitý svod (vše v pořádku, nedostatky: klenutá bedra, světlejší oko - zde trochu pochybuji....) a obě slečny vyrazily v neděli na zkoušku. Cadbury složila ZM na 140 bodů (47/47/46 - 150 možných) a Deanna ZZO na 52 bodů (z 60 možných)!!! K ZZO je ještě nutná poznámka: Deanna trénuje se svým páníčkem, ten nakonec měl pracovní povinnosti, takže volba na poslední chvíli padla na paní trenérku, "věhlasnou" Lenku Chmurovou. S tou holčička při prvním tréninku cvičila ochotně, jen přivolání odhalilo minimální vztah k psovodce. Před začátkem zkoušky tedy "prošel rychlotestem" páníček Cadbury Martin Matečný a holčička spolupracovala. Takže milý Martin složil zkoušky rovnou se 2 erdelkami!!! Martine, jsi pašák, můžeš být na sebe oprávněně pyšný a já Ti moc děkuji! Páníčkům Deanny gratuluji k úspěchům a též jim děkuji za pečlivou přípravu, bez níž by obě akce úspěšně neklaply!

 

10.5.2012

Novinka:

Naše seniorka Colina (Coleen Terno) dnes slaví 13. narozeniny. Babička je na svůj věk zdravá jako řípa, poctivě vyráží na hodinové procházky s mladými (dle svého uvážení, někdy se přidá, někdy nikoliv) a má tak trochu svůj svět. V něm je ale šťastná a spokojená, a to je fajn. Kačku babču vyfotí, jukněte později na picasu.

 

9.5.2012

Novinka:

Dnes jsem objevila na Quincyho stránkách páníčkovo hodnocení práce psíka na klubovém výběrovém závodě pro Mistrovství Německa IPO. Popis provedení jednotlivých cviků si můžete přečíst sami (viz sekce Odkazy těchto stránek), zde je můj překlad celkového hodnocení opět z pera páníčka Uweho Geyera:

Konečně jsem složili velkou, nadregionální zkoušku. Byla to víc jak prověrka díky ztíženým podmínkám. Vysoké, čerstvé rostliny na stopě nebyly zrovna naším gustem. Quincy umí rozhodně lépe. S druhým nejvyšším hodnocení poslušnosti na této zkoušce můžeme být rozhodně velmi spokojeni. Figurant rozhodně nepatřil k nejlepším, a tak se Quincyho slabiny ukázaly ještě výrazněji. 
Rozhodčí posuzoval na svazové úrovni, a tak počty bodů nebyly nejbohatší. 

 

6.5.2012

Novinka:

Dnes poněkud dlouhá zpráva o pestrému víkendu, který rozhodně nebyl jen o výstavě Elmíčka, ale především o pracovních akcích našich dětí a také nedávno zmiňovaného tatínka E-vrhu Quincyho:
- Quincy vom Solchseid - klubový výběr pro Mistrovství Německa IPO - 8. místo (tj. nepostupové) - body: S 88/P 91/O 82 - ač se Quincy konečně "prokousal" celým závodem bez diskvalifikace apod., myslím, že brzy si na webových stránkách přečteme kritický komentář páníčka k výkonu psa,
- Cody Finta-Star - Intercup Humanity (mezinárodní soutěž a zároveň mezinárodní zkoušky IRO) - kat. RH-FL A - 1. místo!!! z 12 startujících - zápis zk. RH-FL A - body speciál 189/poslušnost 80 - prostě paráda!!! Pavel Šabacký už o mém "šílenství" z této zprávy ví!
- Butterfly Finta-Star - Intercup Humanity - kat. RH F-B - 4. místo z 8 startujících - body spec. 37/poslušnost 82 - nesplněný limit - páníček Batynky ing. Pavel Job je nešťastný z vlastní chyby, která zapříčinila ukončení stopy p. rozhodčím. Stopa vedla z louky do lesa, fenka označila první předmět, vyšla první lom a zamotala v lese stopovačku. Paníček fenku odepnul, věnoval se šňůře a pomalu pokračoval v chůzi svým směrem, fenku ze stopy vytlačil, která marně hledala a hledala, až se ozvalo písknutí pana rozhodčího.... Obrovská škoda, Baty na to měla!!!
A skončíme vesele: takto si žije psí smečka Soničky Šabacké: http://www.youtube.com/watch?fe...

 

5.5.2012

Novinka:

Dnes jsme s Kačkou zpracovaly fotky z dubnového svodu a dnešní výstavy - MVP Praha. Na nich je samozřejmě nejméně vidět našeho Elma, protože buď se všichni podílíme na jeho vystavení nebo pracujeme na organizaci akce... A ještě k výsledkům: na svodu byli (zatím) předvedeni Epiphany, Elwin a Elmo a tři D-děvčata: Daphne, Doris a Dotty. Všichni bez zásadních nedostatků, slečny Daphne a Doris s jedním "křivým" zubem. Na brněnský svod se chystá Ernie, na hlučínský Deanna a podzimní újezdský Ergbert, dle mých informací jsou všichni OK.

Na výstavě obdržel Elmo V2 a Doris VD4 (kvůli zubu). Potěšil mne výsledek Iggyho Terno, syna Bengiho Finta-Star: V1 CAJC.

Fotky ze svodu - pouze Finta-Star: https://picasaweb.google.com/104...


Na adrese http://ckatk.rajce.idnes.cz/ naleznete všechny fotky ze svodu a z dnešní výstavy MVP Praha

 

22.4.2012

Novinka:

Otec vrhu E Quincy vom Solscheid složil poněkolikáté VPG3 na 97/91/93 bodů, a tím se kvalifikoval na podzimní erdelí klubové mistrovství (tzv. KLSP - Klubleistungsiegerprufung). Zároveň se stal zemským mistrem pobočky Klub fur Terrier Porýní/Falc. Zároveň se Quincy s Uwem zúčastní výběrového závodu KfT pro Mistrovství Německa IPO 2012 o víkendu 5. + 6. 5. 2012. Snad Quincy už přemůže svůj závodnický pech a ukáže se.

 

18.4.2012

Novinka:

Nedávno slavili D sourozenci své první narozeniny a dnes mají oslavu Éčka!!! Pět chlapečků (Eddie, Egbert, Elmo, Elwin a Ernie) a jedna doslova "vymodlená" slečna Fanny (tedy správně Epiphany) si dozajista užijí dnešní den. Jsem si jistá, že jejich úžasní pánečkové jim udělají dnes "pomyšlení". Všechny moc pozdravuji a přeji celým rodinám a smečkám hlavně hodně zdraví!!!
Už teď se můžete těšit na fotky z nedělního svodu, kam D a E děti vyrazí!

 

7.4.2012

Novinka:

Nejprve všem přeji krásné Velikonoce a hned se raduji z nové zprávy:
Koudíček (Cody Finta-Star) Pavla Šabackého složil zkoušku BH na 55 bodů z 60 možných. Velký pozdrav a gratulace letí do Brna! (Ať máte plány jakékoliv, nezapomeňte, že bez BH to už "nejde" - alespoň v oblasti IPO zkoušek!)

 

30.3.2012

Novinka:

Dnes slaví vrh D (hošík Doyle, slečny Daida, Daphne, Deanna, Doris a Dotty) své 1. narozeniny. Všem ze srdce přeji zdraví a hodně lásky, volného času a péče páníčků! Fotky ukazují, jak své narozeniny oslavila Dorka (Doris Finta-Star) ing. Věrušky Pražákové spolu s maminkou celého vrhu Betty Finta-Star a rodinným kamarádem, jezevčíkem Alfíkem, také oslavencem.

 

 

25.3.2012

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) ing. Petra Rezka i letos začíná v pilném, pracovním tempu a nabírá náskok proti ostatním: před týdnem složila novou zkoušku SPr1 (oddíl obrany z IPO1) a dnes už "regulérní" IPO1 s těmito body: 90/75/92. Body na poslušnosti silně ovlivnila ztráta aportu přes áčko, ale páneček jistě musí být spokojený, zkouška dopadla parádně! Moc gratuluji a moje nadšení z této dvojice je bezbřehé! S chutí ihned zaktualizuji tabulku úspěchů našich odchovů.

 

24.3.2012

Novinka:

Na dnešní členské schůzi České komory ATK byly vyhlášeny výsledky celoklubových soutěží ve třech sekcí s rozdělením na pohlaví: tuzemské výstavy, zahraniční výstavy a výkon. S radostí jsem projevila své založení a gusto a stala se sponzorem pracovní části soutěže. Samozřejmě jsem si přála, aby některé naše dítko uspělo a nakonec to pro mou stanici dopadlo takto - bez komentáře :-)))

 

Psi:

2. Copy of Dixie Finta-Star – ing. Stanislav Šlejtr 72 bodů - rovnost bodů s 1 místem!                                            

7. Cody Finta-Star – Pavel Šabacký 20 bodů 

Feny:

1. Coffee Finta-Star – ing. Petr Rezek, Ph.D.     109 bodů (absolutní vítězka)

2. Butterfly Finta-Star – ing. Pavel Job 88 bodů

6. Claire Finta-Star – MUDr. Aleš Doležal  41 bodů

7. Clea Finta-Star – Simona Hošková 38 bodů

9. Cadbury Finta-Star – Martin Matečný 30 bodů

Kompletní výsledky naleznete na klubových stránkách: www.airedale-terrier.cz - sekce Soutěž o AT roku

 

23.3.2012

Novinka:

Dnes naše Dottka (Dotty van't Asbroek) slaví své 8. narozeniny. Z pejskařského pohledu to znamená mnohé: z hlediska chovu jí skončila chovnost, dle výstavního řádu je veterán a pro výrobce krmiva je senior... Ovšem my erdeláři víme, že tento věk pro erdela rozhodně neznamená vstup mezi suché, unavené staříky, ale prostě se jede v plné kondici dál: normální dospělý pes v nejlepších letech. Milá Dottko, ať Ti to vydrží co nejdéle!!!

 

17.3.2012

Novinka:

Dnes z trochu jiného soudku... Znáte to: lehce zamotaná hlava nad novými metodami, sledování videí, návštěvy seminářů, nové pomůcky, třeba i klikr, a mnohdy návrat zpět k něčemu, co fungovalo, hodilo se k mému psovi i k mému založení. Zkuste se nechat inspirovat tímto super videem z Holandska, jakýsi průřez nácviku aportu: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h-vmX9IreBc 

 

8.3.2012

Novinka:

Dnes jsem dostala krásnou zásilku fotek Erníka (Ernie Finta-Star) od Soničky Šabacké, které dokumentují jejich pracovitost:

http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Kurz_slanovani_7.3.2012/

http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Trenink_plosneho_vyhledani_brezen_2012/

 

3.3.2012

Novinka:

Koudík (Cody Finta-Star) se se svým pánečkem Pavlem Šabackým věnuje výhradně záchranářskému výcviku, se specializací na vodní práce. Čekání na sezónu si zpestřili závodem dle ZZO. Ač Cody některé cviky téměř neznal :-), nakonec získal krásných 54 bodů ze 60 možných a obsadil 7. místo ze 17. 

Pánové, jen tak dál!

 

 

26.2.2012

Novinka:

Včera Kofinka (Coffee Finta-Star) a její pracovitý páníček vyrazili na 8. ročník obranářského závodu v Litoměřicích dle ZM. Do této kategorie nastoupilo 11 psíků různých plemen (BOM, NO, boxer, Cane corso) vč. jednoho podivného exota - erdela, tedy erdelky Coffee :-))). Takový byl asi pocit ostatních, ale Kofinka ukázala, co umí a......? Skončila na prvním místě!!! Bodově: poslušnost 49 bodů, obrana 48 bodů!!! Exot odjel domů všemi obdivován a respektován (možná i hezky česky nenáviděn...). Milý Petře moc gratuluji a držím palce na jarní zkoušky!!!

 

diplom

 

25.2.2012

Novinka:

Kačka mi zpracovala video z hor:
http://www.youtube.com/watch?v=8JTN_...

 

18.2.2012

Novinka:

Fotky jsme s Kačkou zpracovaly a vložily na Picasu, nebo zkrátka klikněte: https://picasaweb.google.com/1047132.....
Filmeček z hor je ještě ve výrobě, ale bude :-))!
E-dětičkám vše pěkné k dnešnímu 10-měsíčnímu výročí narození!

 

13.2.2012

Novinka:

Vrátili jsme se z rakouského Wagrainu z týdnu zimních radovánek a chystám pro Vás fotky a video ze skotačení Cley a Elma, kteří nás samozřejmě doprovázeli.

 

29.1.2012

Novinka:

Dnes se v Újezdu nad Lesy konalo tradiční zimní setkání erdelářů naší komory. Účast byla hojná a "naše barvy" hájili: Clea, Coffee, Elmo, Elwin, Egbert a Epiphany. Vlastně, krev Finta-Star kolovala v dalších účastnících: psi Indiana, Iggy, Izzy a fenka Izidora jsou dětmi Bengiho (a Haliny Terno). Prostě Hujerovi, jako na LVT :-)))) Některé děti vyzkoušely nové trendy v poslušnosti a hlavně odpoledne si s chutí zatrénovaly s figurantem Robertem Fagošem. Byla velká radost vidět Bertíka (Egbert), jaké ukazuje nadání a vlohy při své první obraně v životě. Zkrátka, akce se povedla. Fotky z ní naleznete po prokliknutí spodní ikony Picasa.

 

18.1.2012

Novinka:

Dnešek Éčkům přinesl trochu významnější výročí: pět chlapečků a jedna princezna se narodili před devíti měsíci. Celou E partu pravidelně vídám, jenom Erník je o chlup dál, zato jsou s paničkou velmi aktivní a posílají mi velké množství fotek a videí, za které jsem moc ráda. Věřím, že i Vy se na ně na těchto stránkách nebo u Soničky Šabacké často díváte - ostatně, adresa nových stránek této dámy: www.boxer-starbox.cz
A jak tedy dětičky žijí? Všichni moc těší své rodiny a všichni navštěvují cvičiště - Eddie a Egbert zatím jen zlehka, čtyřlístek Elwin, Ernie, Elmo a Epiphany již "makají" poměrně dost. Náš Elmo a sestřička Fannynka Aničky Brettschneiderové se zúčastní nedělního semináře poslušnosti a obrany M. Valentina. Fotky - a možna i video - budou!!!

 

15.1.2012

Novinka:

Trochu dokumentace z víkendového tréninku sladké Batynky
(Butterfly Finta-Star) s pánečkem ing. Pavlem Jobem:

 

 

9.1.2012

Novinka:

Příznivci sportovního výcviku netrpělivě čekají na nový zkušební řád IPO. Českou verzi ještě nemáme, zkuste to v němčině: http://www.airedale-kft.de/Hundesport_News/POs/IPO2012.pdf
Naopak fanoušci výstav se těší na letošní světovou výstavu, protože se koná tak blízko, v Salcburku: http://worlddogshow.oekv.at/home.html?L=1 
Erdelové se na světovce posuzují v pátek, co s načatým víkendem? Ideální je přesun na 1. mistrovství ATK/Zbraslav u Brna, více v sekci Akce webu ATK: http://www.airedale-terrier.cz/cz_vstup.htm

 

5.1.2012

Novinka:

Dnes jsem dostala do rukou nové vydání časopisu Psí sporty. Potěšilo mne, že u profilového článku o AT nakonec můžete vidět fotky našich holčiček: Kofinka na obraně - figurant ing. Tomáš Taubner (Coffee Finta-Star ing. Petra Rezka) a Cleunka na stopě (naše Clea Finta-Star). Pak na mne čekalo i další překvapení v podobě reportáže o Memoriálu J. Trpišovského v mé mateřské ZKO Praha-Břevnov, kde si můžete přečíst opět o mé šikovné Cleušce a její nejlepší poslušnosti celého závodu. Jůůůůů, já jsem pyšná :-))))