27.12.2011

Novinka:

Dělaly jsme s Kačkou malou inventuru fotek - klikněte dole na ikonu Picasa a můžete si prohlédnout, jak vypadali Bengi a Epiphany na listopadové MVP Praha a také kterak se náš mladý muž Elmo setkal před pár dny s novým kamarádem.

 

23.12.2011

Novinka:

Erník (Ernie Finta-Star) a jeho panička Sonička Šabacká občas
zaskočí na "Rybníček" (vedle domovské KK Zetor další bezva brněnský cvičák) zatrénovat a probrat s ostatními "jak na to".
Zde fotky:
http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Vycvikovy_den_na_Rybnicku_-_poslusnost_a_obrana/

 

12.12.2011

Novinka:

Erník (Ernie Finta-Star) se zúčastnil tradiční akce Moravské komory ATK, procházky z Brna, Klajdovky do Bílovic nad Svitavou. Zde jsou fota:

 

 

10.12.2011

Novinka:

Krásný slunečný den rozhodl o rodinném fotografování u Pražákových, majitelů Betty a Doris Finta-Star (matka s dcerou). Sólistka na fotkách je Doris, ve dvojici je Doris vlevo, Betty vpravo. Na jedné fotce
též asistuje páníčkova společnice na honech - malá munsterlandská ohařka Dina z chovu ing. Pražáka. Společná pohoda, láska ke psům, radost ze života - takové je typické klima v této rodině.

 

 

4.12.2011

Novinka:

Neuvěřitelné, i nejmladší z party "Finta-Star" již bodují!
Dnes Erník (Ernie Finta-Star) Soničky Šabacké startoval na přeboru KZJ v
kategorii štěňat a v rámci konkurence 7 startujících kategorie ve svém věku 7 měsíců obsadil 1. místo!!! To je moje "čistokrevná" radost!!! Soničko, Erníku, jste úžasní!

 

 

3.12.2011

Novinka:

V ZKO Světec (10 km od Teplic) se konal Mikulášský závod a Coffee zde obsadila 2. místo v kategorii ZM (při rovnosti bodů s 1. místem). Páníček je nadšen (já samozřejmě též!!!) a může tak spokojeně bilancovat.  Letošní rok byl rozhodně hvězdný a já jsem přesvědčená, že o Kofince při vyhlašování kategorie nejúspěšnější fena AT ve výkonu v celoklubových soutěžích ATK rozhodně uslyšíme!

Fotky ze závodu zde: http://andreasoldanova.rajce.idnes.cz/Mikulassky_zavod%2C_ZKO_Svetec_-_Lotta_Marie%2C_3.12.2011/# 

 

27.11.2011

Novinka:

A opět Kofinka (Coffee Finta-Star) - dnes do výčtu zkoušek v
tabulce úspěchů odchovů s radostí dopisuji: FPr2. No, jarní sezóno, těš se,
páníček Kofinky už má plán...

 

19.+20.11.2011

Novinka:

Erník (Ernie Finta-Star) se zúčastnil záchranářského
soustředění u slovenských Malacek. Erník je šikulka a fešák zároveň, to je
radost!!!
A zde fotky:
http://kvinecka.rajce.idnes.cz/...

 

17.11.2011

Novinka:

Dnešní sváteční den jsme prožili různě, např. Kofinka (Coffee
Finta-Star) složila zkoušku BH! Byla to v průběhu posledních dnů již druhá
zkouška, před pěti dny si zapsali zkoušku ZZO. Zdá se Vám, že o Kofince
slyšíte často? Tak zde je letošní rekapitulace: ZPU1, BH, IPO-V, FPr1, ZZO, ZM, RH-E a VZ. Velmi inspirující a obdivuhodné!!!
A ještě trochu radosti s letošními děťátky. Takto např. Erník (Ernie
Finta-Star) trénoval obranu. Byla to jeho 6. obrana v jeho krátkém životě:
http://www.youtube.com/watch?v=9EPoM74X6Y8

 

12.+13.11.2011

Novinka:

Novinky posledního víkendu: Nejprve moje Cleunka (Clea Finta-Star) nastoupila na závod - Memoriál J. Trpišovského na našem domovském cvičišti. Zájem byl tradičně velký, celkově v kategoriích ZZO-ZMMP-ZM-ZVV1-ZVV2 beze stop soutěžilo cca 35 závodníků. Původní kategorii ZM jsme vypustily a nastoupily v rámci našeho nastoleného klidnějšího období do ZZO (celkově 10 soutěžících). Můj nezbytný úkrok při přivolání při speciálních cvicích nás stál 4! body a tedy celkově druhé místo. Když pech, tak kuriózní. Moje radost z plného počtu bodů při poslušnosti byla však obrovská a nakonec jsme byly s Cleuškou vyhlášeny za všechny kategorie jako "nejlepší poslušnost závodu", jako jediné jsme neztratily žádný bod!
V neděli jsem se mohla radovat podruhé: Kleriska - Klerisáček (Claire Finta-Star) složila zkoušku FPr1 na "dobře". Páníček je s psí holčičkou velmi spokojen a nyní váhá, zda se věnovat původně zamýšlené stopařině nebo raději plochám, kde se Claire projevuje též velmi nadějně.

 

 

5.+.6.11.2011

Novinka:

Sobota proběhla ve výstavním duchu: Bengásek (Bengi Finta-Star) nastoupil na pražské MVP poprvé ve třídě šampiónů: V4, Fannynka (Epiphany Finta-Star) VN1 ve třídě dorostu. Super! Neděle byla o práci: neúnavná Kofinka (Coffee Finta-Star) s nadšeným páníčkem vyrazili na další zkoušku a tradičně byli úspěšní, do výkonnostní knížky přibyl zápis RH-E. Kávička jede!!! S Cleuškou (Clea Finta-Star) byl podzimní plán jasný: FPr1, ZM, IPO-V a závody dle ZM. Bohužel jsem trénink nezvládla a moje zlaté děvčátko zcela vyčerpala až zničila. Zkoušky ZM a IPO-V se tedy přesouvají na jaro a nyní plánuji lehčí tréninky, procházky a téměř zimní spánek :).

 

28.10.2011

Novinka:

Dnešní sváteční den přinesl příjemnou zprávu o další složené
zkoušce Kofinky (Coffee Finta-Star): IPO-V. Milá Kofinko, milý Péťo, moc
gratuluji, jste pracovití, šikovní, úspěšní!!! Paráda!!! (Tabulka úspěchů
vrhů v sekci Odchovy zaktualizována).

 

FOTKY

 

23.10.2011

Novinka:

Svět je malý, a tak se může stát, že se v jednom tréninku
záchranářů sejde naše Kleriska, domácky Klerisáček (Claire Finta-Star) z
Rakovníka a naše "dobrá duše" z ČMKU, čili Simona Hurábová, která vede
plemennou knihu AT.

 

 

18.10.2011

Novinka:

Pět hochů a jedna slečna se jmény od písmene E a příjmením
"Finta-Star" dnes slaví půlroční narozeniny. Doběhli tak věkově své
D-sourozence, kteří mají toto malé jubileum už osmnáct dnů za sebou. Celé této velké partě (dohromady šest klučíků a šest děvčátek) přeji hodně zdraví, radosti ve své smečce a gratuluji všem k plnochruposti a nůžkovým skusům :-).
A zde trochu inspirace - oslavenec Erník (Ernie Finta-Star) Soničky Šabacké na tréninku v sutinách:
http://www.youtube.com/watch?v=KGm3k-JD6nc

 

15.10.2011

Novinka:

Dnešní den je prostě neuvěřitelný!!! Naše děti zářily na sportovním poli a ukázaly, že erdelové umí: Batynka (Butterfly Finta-Star) složila na 85 bodů ze 100 opravdu náročnou stopařskou zkoušku FH1 - více zde: http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-schh-vpg.php#zkouska-FH-1. K tomu přidávám informační dluh: před 2 týdny složila Batynka i ZZZ, aby v příští sezóně mohla začít likvidovat další řadu zkoušek :-)))

No a pak Dixa, tedy Copy of Dixie Finta-Star vyhrál závod Ligy Vysočiny v kategorii ZVV1, body 99/93/85, dále nejlepší stopař (po losu druhé místo). Za sebou nechal německé a belgické ovčáky a prostě zářil. Jelikož zde bodovali i další AT, možná se o tomto závodu později dočtete v časopisech Psí sporty a Pes přítel člověka.

Pak skromně dodávám, že moje Cleuška (Clea Finta-Star) složila zkoušku FPr1 na "dobře". 

Všem pracantům s erdely gratuluji a děkuji za tolik radosti!!! 

 

13.10.2011

Novinka:

Děťátka vrhů D a E podstupují v těchto dnech své první
regulérní, kompletní úpravy (předtím jsme jenom vyčesávali, trimovali a
trimovali, odstraňovali maminkovskou čerň, atd.). Někteří přijedou k nám,
někteří se odevzdají do jiných rukou střihačů. Erníka dnes navštívila jeho
dvorní lazebnice a na konci procesu se objevil tento pěkný klučík:

 

 

6.10.2011

Novinka:

Erník (Ernie Finta-Star) cvičí poctivě a všestanně - podívejte se na jeho nejnovější videa:

 

http://www.youtube.com/watch?v=R5J6O2_wT6o&feature=digest_refresh_thu

 

http://www.youtube.com/watch?v=85H6IH2uZOM&feature=digest_refresh_thu

 

1. + 2.10.2011

Novinka:

Víkend byl pro některá naše erdelata hodně úspěšný: V sobotu složila Coffee Finta-Star zkoušku FPr1 na 93 bodů, v neděli její sestřička Claire zkoušku ZZO (o bod ji utekla známka "výborná"). Nedělní krajská výstava v Praze/KK Rychety, AT, třída štěňat - zde malá slečna Fanny (Epiphany Finta-Star) odstartovala svou výstavní kariéru. Paní rozhodčí Mgr.
Božena Ovesná byla z fenky nadšená, označila ji za velmi nadějnou a tuto
známku ji také zadala :-))). Zbyl pěkný pocit, pár fotek (viz dále) a pohár
:-))) Milá Aničko, Petře a Aleši, gratuluji, raduji se s Vámi!

 

 

29.9.2001

Novinka:

Podzimní zkoušky jsou tady a tedy další radosti: po Corince je tu další ZM: slečna Kofinka (Coffee Finta-Star) složila svou první všestrannou zkoušku: stopa 49! bodů, poslušnost 47 bodů, obrana 40 bodů – daň za „šikovnost“ figuranta v tréninku. Před deseti dny neomylně švihl fenu bičem do oka při vyštěkání v zástěně…. Tabulka úspěchů odchovů je aktualizována, a protože tu máme další, nově cvičící element, malého Elma, (samozřejmě u nás nemůže zahálet J), brzy napíšu více o něm.

 

10.9.2011

Novinka:

Milá novinka přišla ze Slovenska: Corinka (Cora Finta-Star) dnes složila zkoušku ZM. Když se podíváte do aktualizované tabulky úspěchů odchovů, zjistíte, že Corinku vede její mladý páníček velmi pestře: k záchranařině i k všestrannému sportu. Jak já se těším, kam tato perspektivní dvojice dojde!!!

 

4.9.2011

Novinka:

Dnes složila dvě záchranářsky vedená děvčata z naší CHS
zkoušky:
Stopařský mazák Batynka (Butterfly Finta-Star) vyrazila do slovenských
Donoval na MZ IRO, aby si přivezla splněnou nejvyšší zkoušku záchranného psa-stopaře RH F-B (o náplni zkoušky na: http://www.zbklk.wz.cz/ipor/12.htm) a slečna Claire (Claire Finta-Star) odstartovala svou kariéru záchranného psa zkouškou ZZZ. Oběma páníčkům a psím slečnám moc gratuluji, poctivá práce a příprava při Vaší pracovní vytíženosti, pánové!!! (Tímto proběhla aktualizace tabulky úspěchů v sekci Odchovy)

 

31.8.2011

Novinka:

Chlapeček Elwinek (Elwin Finta-Star) má pánečka, jehož obrovským koníčkem jsou vodní sporty (hlavně surf, lodě, atd.). Proto spolu vyrazili k rakouskému Neusiedlersee a Elwinek propadl vodnímu živlu stejně jako pán. Nejvíce trénoval na surfu, plavání a také o vlastní vůli potápění... No, lehký zánět spojivek z toho byl. Ale dovolená to jistě byla parádní!

 

 

29.8.2011

Novinka:

Otec vrhu E Quincy vom Solscheid opět splnil zkoušku VPG3 na
97/90/87 bodů, a tím se nominoval na podzimní klubové mistrovství, více na jeho webu - viz Odkazy.
 

28.8.2011

Novinka:

Musím upozornit na web Soničky Šabacké a Erníka (Ernie
Finta-Star), tam můžete vidět, jak mohou erdelí miminka formou hry pracovat.
Více v sekci Odkazy.

 

26.8.2011

Novinka:

Moje milovaná Céčka dnes mají narozeniny!!! Druhý rok lehce přináší dospělost a většinou start různých úspěchů, kdy se zúročí krása a
vycvičenost psů - jak já se těším... :-)!
Přeji všem C-holčičkám a chlapečkům hodně zdraví, radosti a mnoho volného času milovaných páníčků!

 

19.8.2011

Novinka:

Na dnešní ráno nezapomene ing. Chudý ze slovenských Nemčic,
naprosto nečekaně a beze stopy se ztratil Elvisek (Big Elvis Finta-Star).
Okolnosti jsou naprosto nejasné, zmizel ze dvora, kde se pohybují i další
psi. Elvis je intenzivně hledán, zpráva o jeho ztrátě byla zařazena i do TV
zpravodajství. Prosím, kdo čtete tuto zprávu, zkuste se rozhlížet ve svém
okolí, "kdekoliv", pes mohl být i odvezen (alespoň dle zprávy jasnovidky má být naživu a zavřený u cizích lidí v kotci).
Zde je zpráva o zmizení Elvise a také poslední aktuální fotky:
http://krimi.noviny.sk/stratene-zvierata/25-08-2011/hlada-sa-airedalsky-terier-elvis-za-najdenie-odmenahlada-sa-airedalsky-terier-elvis-za-najdenie-odmena.html

 

 

17.8.2011

Novinka:

Dixa (Copy of Dixie Finta-Star) ing. Standy Šlejtra složil
zkoušku FPr2 na 90 bodů. Nová hvězda erdelího světa jasně září! Pánové,
super!!! (Na základě nových úspěchů C-dětí byla zaktualizována tabulka v
sekci Odchovy)
 

15.8.2011

Novinka:

V dolní liště klikněte na logo Picasa a v mém profilu na Vás vykouknou tři nová alba našich letních zážitků: z cest do Švýcarska a na jižní Moravu a také uvidíte další miminka Finta-Star, jak nás v průběhu léta navštívila, aby si pohrála s naší smečkou, pánečkové převzali PP a nakonec ještě většinou proběhlo lepení uší. Také jsem zaktualizovala fotky i charakteristiku Elma, který u nás stále "bydlí" a dokazuje nám, že je chlapec více než perfektní:-) Jeho pořízení Vám mohu jen a jen doporučit :-)

 

6.8.2011

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) a její páníček ing. Petr Rezek složili vytrvalostní zkoušku (jinými slovy předvedli svou fyzičku - páneček ujel na kole a fenka uběhla u kola 20 km)! K tomuto výkonu upřímně gratuluji :-)!
Fotky z akce naleznete na: http://pepaasad.rajce.idnes.cz/Vytrvalostka_Dobrany_2011/
 

A zde je diplom

 

 

23.7.2011

Novinka:

Máme pro Vás nové video z LVT:
http://www.youtube.com/watch?v=ceNxOYyWDCo&feature=channel_video_title

 

22.7.2011

Novinka:

Dnes vkládám novou tabulku úspěchů do sekce Odchovy (bylo třeba zviditelnit ten kopec zkoušek z tábora :-)) a také s radostí oznamuji, že slečna Doris už není na prodej: zůstává v rodině své maminky Betty, neboť je to děvče milované a úžasné.

 

9. - 16.7.2011

Novinka:

Tradičně jsme vyrazily na erdelí výcvikový tábor. Týden utekl jako voda a opět jsme zpátky v tom běžném světě (bez komentáře...) Zůstává ale pocit úžasně stráveného času s vynikající partou a také radost z úspěchů našich dětí - posuďte sami:
Zkoušku ZOP složili: Cadbury, Claire, Clea (nejlepší ZOP: 98 bodů ze 100), Cordie a Best. Zkoušku ZPU1 složili Coffee a Copy of Dixie (Dixa). Všem pánečkům ještě jednou ze srdce gratuluji a moc děkuji za jejich čas, nadšení a krásnou reprezentaci Finta-Star.
A samozřejmě fotodokumentace, nově trochu jinak - ostatně v dolní liště můžete prokliknutím sledovat naše fotoalba a videa:

https://picasaweb.google.com/104713264652980672462/LVTATKRoudna2011

 

5.7.2011

Novinka:

Ahoj erdeláři, musím Vám říct, že někdy je naše panička taková legrační. Třeba včera byla velmi akční, pořád honila naší Kačku, ať vezme kameru a natáčí mne. Prý ať ostatní vidí, jak jsem šikovný ...:-))).

Kočkování s maminkou a sestrou Cleou bylo natočeno už dříve, zato ty různé chůze a předsednutí, to se muselo udělat za chvilku. Pak musela panička i tolerovat chybky, protože lépe už to v tu chvíli nešlo. Ve finále jsem se přesunuli na pražské letiště, kde proběhla lekce socializace. To jsem se musel smát, žádný můj údiv se nekonal, byl jsem nadšen z toho množství lidí, vozíků a kufrů, prostě zábavný výlet!
Váš Elmo

 

http://www.youtube.com/watch?v=Jvs79HSONmY&feature=channel_video_title

 

26.6.2011

Novinka:

Vyrazili jsme za našimi kamarády (a jejich erdelkou, jak jinak...:-)) na jejich chalupu u Strakonic. K našim věrným parťačkám (Dotty a Clea) se přidal nezadaný miláček Elmo. Opět poznal kus nového světa, svezl se autem, chodil na vodítku, seznámil se s erdelí seniorkou Danissou (Brettan). Vše zvládl excelentně - jako vždy...A erdelky hlavně plavaly, plavaly a plavaly :-)

 

 

25.6.2011

Novinka:

Dixa (Copy of Dixie Finta-Star) ing. Šlejtra dnes složil zkoušku FPr1 na 95 bodů!!! Komu čest, tomu čest, pánové a ať žijí stopaři!!!

 

20.6.2011

Novinka:

Quincy vom Solsched je již Německým šampiónem VDH! Původní myšlenka výstav byla získat 3x známku „výborná“ pro možnost zúčastnit se tzv. Körung (dobrovolná, vyšší forma bonitace služebních plemen v SRN založená na důkladném prověření povahy). Po splnění získání požadovaného množství „výborné“ byl už krůček k šampionátům, a tak byl vytvořen tým pro výstavy s novým střihačem a handlerem a vyrazilo se na výstavy. Ovšem, páník Quincyho nezměnil svou filozofii, stále inklinuje k výcviku, takže získáním titulů ihned skončila výstavní kariéra Quicyho :)

 

 

19.6.2011

Novinka:

Tak už tu zůstal poslední Elmo, ve čtvrtek odjel do Štětí Eddie a v neděli se Elwin stal "lázeňským švihákem" a obyvatelem Karlových Varů. Elmo je moc šikovný, kontaktní psík, se kterým už také trošku "pracuji" a rozjíždíme socializaci, než vše převezme jeho nový páník. Možná si říkáte: proč jméno Elmo? Je to nápad naší Kačky a vzpomínka na dětský, americký pořad "Sezame, otevři se". A zde je ukázka v originálu (Elmo je červená potvůrka :-)):

http://www.youtube.com/watch?v=vSYadh2xmcI

 

17.6.2011

Novinka:

Vrh B dnes slaví 4. narozeniny!  Všem dětem a jejich rodinám přeji hodně zdraví, lásky, radosti, pohody a případné kynologické úspěchy! Za ty předešlé moc děkuji!

 

15.6.2011

Novinka:

Otec vrhu E Quincy vom Solscheid se v minulém víkendu zúčastnil národní a mezinárodní výstavy v Saarbruckenu a zde jsou výsledky:
2x V1, 2x VDH, 2x CAC, 1x CACIB, Saarlandsieger, Sieger Saarbrucken

Tímto splnil podmínky pro získání titulu Champion VDH a Champion KfT (Klub fur Terrier). Srdečně gratuluji!!!

 

13.6.2011

Novinka:

Zaktualizovali jsme pro Vás sekci Odchovů (tabulka výsledků odchovů), Chovní psi (přidán Copy of Dixie Finta-Star), Odkazů (přidán Ernie Finta-Star), chystáme pro Vás detailní představení volných štěňat Doris a Elma.

 

12.6.2011

Novinka:

Memoriál Dory Geblerové:

Dixa (Copy of Dixie Finta-Star) ing. Šlejtra: FPr 1 - 1. místo (96 bodů! – společně s Cheronem Bohemia Ertis p. Hozy) a ZVV1 – 2. místo,

Kordulka (Cordie Finta-Star) Jiřinky Remsové: ZZO – 6. místo (krásný výsledek, tyto dámy spolu intenzivněji trénují teprve dva měsíce),

Fanny (Epiphany Finta-Star) Aničky Brettschneiderové: úspěšný start společného života (Fannynka odjížděla od nás rovnou na Memoriál, budoucí závodnice to tak mají… :).

Všem páníčkům děkuji za krásnou reprezentaci mé skromné CHS a srdečně gratuluji!!!

 

10.6.2011

Novinka:

Pátek byl posledním společným dnem E - dětí. A ony řádily a
řádily....:

 

http://www.youtube.com/watch?v=b-_vdzTKYq0&feature=channel_video_title

 

6.6.2011

Novinka:

Kačka ze mne dělá stále modernějšího člověka :-) - založila mi účet na youtube a zde naleznete naše, resp. její první video:

 

 

5.6.2011

Novinka:

Další páník našeho dítěte mi udělal obrovskou radost, uznejte sami:

ing. Stanislav Šlejtr a Dixa (Copy of Dixie Finta-Star) a jejich statistika posledních dnů:

 

ZVV1: stopa 93 + poslušnost 92 + obrana 87 - známka "velmi dobře"

Klubová výstava Zbraslav u Brna - třída pracovní (celkem 3 psi) - V1, CAC

bonitace: chovný pes s kódem 5GMdU/5


Stando, děkuji moc za nádhernou práci S.

 

3.6.2011

Novinka:

Pánové Pavlové Job a Šabacký se svými AT z naší CHS pracují víc
jak pilně: Fotodokumentaci vodní přípravy Codyho si můžete prohlédnout na jeho stránkách - viz Odkazy a zde malé vyprávění Pavla Joba o své účasti na německém mistrovství záchr. psů:

Akce: 6th Open German VDH-Championship for Search and Rescue Dogs Termín: 6.- 8. 5. 2011
Místo: Brandenburg an der Havel

Nastoupili jsme do kategorie RH-F B. Před poslušností Baty (Butterfly Finta-Star) kousl pes. Místo, abych dostal psa ze šoku, nechal jsem ji hned načíst čip a nastoupil na poslušnost. Oči z toho bolely - celkově 36 bodů (ale limit splněn). Přesun na překážky byl opět hektický vzhledem k pozdnímu příjezdu a zde jsme to prostě nezvládli: 32 bodů, tedy 3 body pod limit. No a druhý den v teple a suchu jsme se vypravili na stopu. Poctivé Béčko (tak 1,5km), 4x přes cestu, 4x přes zavlažovací kanál (brala to skokem) a poslední úsek ve vyschlém močálu. Osoba nebyla vidět (za močálem val a za valem osoba...). Jeden předmět přímo na kanálu (takže na něj skočila a zalehla :-)) a poslední lom byl za kanálem asi 2m. Jo, a ještě jsem 2x podlézal plůtek z drátu. A bylo z toho 170b :-) - druhá nejlepší stopa (jinak celkem z A i B došli jen 3 psovodi). Měl jsem velkou radost a o to víc mrzely ty 3 body na překážkách.
Mám něco dodávat??? SH

 

 

30.5.2011

Novinka:

Erdelata vrhu E dnes startují svůj 6. týden života a nastala jim zásadní změna: opustili předsíň a vybíhání do okrasné zahrady a přesunuli se do psí sekce domu s přímým východem do psí zahrady. Správně se tak mělo stát daleko dříve, ale nebyla jsem schopna (nebo ochotna) je propustit do „dospělejší“ fáze života :).

Také tu máme nové fotky, nejprve se Vám děti jednotlivě představí a pak něco z běžného života (autorka fotografií: naše Kačka):

 

Fenka

 

Pejsek - modrý

 

Pejsek - šedý

 

Pejsek - žlutý

 

Pejsek - oranžový

 

Pejsek - černý

 

Před usnutím - únava z fotografování

 

28.5.2011

Novinka:

Clea dnes složila zkoušku ZZO: poslušnost: 55 bodů z 60 možných (rozverný aport a silně šikmé předsednutí = ztráta 3 bodů a nová zkušenost: vydání povelu ve chvíli, kdy pes zívne, tudíž neslyší = 2. povel = ztráta 2 bodů J). Speciální cviky: 3x prospěla výborně. Rozhodčí Jaroslav Šmolík (předseda ČKS) nešetřil na naši adresu slovy chvály, veselý, dychtivý projev Cley ho uchvátil.

 

26.5.2011

Novinka:

Koudík (Cody Finta-Star) Pavla Šabackého dnes "navštívil" pana
doktora Ekra a odvezl si potvrzení na RTG DKK 0/0! Jsem nadšená!

 

25.5.2011

Novinka:

Zde jsou aktuální podoby dvou volných, sladkých děvčat z vrhu
D - slečny Žlutá a Černá - ofic. Deanna a Doris:

 

 

24.5.2011

Novinka:

Otec E-dětí se zúčastnil klub. výběru na Mistrovství VDH SRN
(psovodi, kteří se umístili na prvních pěti místech, se zúčastní tohoto
mistrovství, konaného se ve dnech 29. - 31. 7. 2011 v německém Herne,
http://www.vdh-dm-2011.de/). 
Sebekriticky laděný komentář majitele p. Uwe Geyera k průběhu závodu, resp. práci psa si můžete přečíst na osobních stránkách www.airedalepower.de a fotky (majitel Quincyho má start. číslo 12) na stránkách německého KfT: http://www.airedale-kft.de/Hundesport_News/BA_IPO_2011/ba_ipo_2011.html
Dle sdělení páníčka Quincyho končí rozvernému erdelímu chlapečkovi veselé období, protože vinou svých hrátek a legrácek byl "odpískán" na obraně, a tak 14. místo nebylo žádnou radostí.

 

23.5.2011

Novinka:

U Pražákových v Třískolupech začala Déčková erdelata odcházet
domů a z nových domovů máme o Doylovi a Dotty samé skvělé zprávy. V tomto týdnu odejdou Daida a Daphne. K mání jsou ještě Deanna (čteno Dýna) a Doris, zde jsou fotky:

 

 

22.5.2011

Novinka:

Dnes Bestík (Best Finta-Star) vyrazil po dlouhé době na výstavu, aby se také trochu ukázal světu (a případným nevěstám :-)). Dvoudenní výstava v Litoměřicích (v sobotu národní výstava, v neděli mezinárodní výstava) se nesla v duchu přísného posuzování pí. Letáčkové a p. Polehni (vzduchem běžně létaly "velmi dobré" a "dobré"!). Proto výsledek výborný 2, r. CAC velmi potěšil!

 

21.5.2011

Novinka:

Dnes den pracovních úspěchů C-holčiček: Corinka (Cora Finta-Star) žijící na Slovensku dnes složila s pánečkem mezinárodní záchranářskou zkoušku RH-T A na 271 bodů z 300 možných (tímto je vstup do pracovní třídy otevřen) a Beruška (Cadbury Finta-Star) zkoušku ZZO s 55 body z 60 možných. Vážení pánečkové, jste úžasní!

 

18.5.2011

Novinka:

Krásné sluníčko vytahuje i malá erdelata z pelíšků ven a asi i motivuje k novým kouskům (vzhledem k věku 4 týdny a 2 dny dosti pokročilým). Aportéři všech zemí, spojte se :-)!!!
 

 

17.5.2011

Novinka:

Poslední neděle byla ve znamení návštěvy D-miminek u
Pražákových. Pořízené fotky vypovídají o dětech jenom částečně, občas
zlobila technika a především moc děti nespolupracovaly, protože nějaké
vzorné sezení a výstavní postoj po nich doposud nikdo nechtěl.

 

16.5.2011

Novinka:

Éčkovým dětičkám jsou dnes čtyři týdny. Místo nějakých
oficiálních fotek trochu rozverněji: můj bratr pracuje u O2 jako finanční
analytik, to zní velmi seriózně, ale jinak jsou s kolegy partou hravou.
Např. kachničku O2 je třeba z recese fotit při všech příležitostech, takže i
u našich erdelat.

 

 

14.5.2011

Novinka:

Bengi dnes získal poslední potřebný CAC pro získání titulu
Český šampión!!! Hned v neděli bohužel musel navštívit veterináře, bolavá
záda "šampióna" nás nutí v sobotu nenastoupit na NV Litoměřice.

 

 

11.5.2011

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) se svým páníčkem trénují pod dozorem ing. Beáty Štýbrové (CHS Deabei, časopis Psí sporty). Poslední fotky jsou ze stopy, jasná příprava na zkoušku ZPU1, na kterou se tato dvojice chystá na červencovém erdelím táboře v Roudné u Soběslavi.

 

 

10.5.2011

Novinka:

Naše babča Coleen má dnes 12. narozeniny. Vzhledem k různým nehodám a zdravotním kotrmelcům za poslední rok je to děvče zdravé a na svůj věk má velmi dobrou kondici. Co více jí přát, než: Coleen, jen tak dál!!!

 

9.5.2011

Novinka:

Éčka dnes startují svůj 3. týden života. Ten je dosti zlomový,
přijdou malé stravovací změny, více pohybu, více zájmu o svět. Fotky
ukazují, jak si včera poprvé krátce užívali silného, jarního sluníčka. A
jaké byly pocity?: horko (otevřené tlamičky) a mnoho pachů (čumáčky stále sbíraly novinky ze vzduchu).

 

 

7.5.2011

Novinka:

Beruška z Ostravy (Cadbury Finta-Star) jede! Po výborné na NV
Ostrava a zkoušce BH dnes úspěšně absolvovala svod dorostu a bonitaci.
Jelikož tím splnila podmínky chovnosti, je z ní ode dneška "chovná" fena.
Mateční, moc gratuluji, děláte mi jenom a jenom radost!

 

Bonitační karta

 

Svodová karta

 

5.5.2011

Novinka:

Otec vrhu E Quincy vom Solscheid bude startovat na spolkovém
výběru KfT (německý Klub fur Terrier) dle IPO3. Tento závod je kvalifikací
na Německé mistrovství VDH (Německý kynologický svaz) a koná se 21. a 22. května. Více na stránkách pořádající organizace: www.sv-og-gemuenden.de

 

3.5.2011

Novinka:

E-dětičky mají ode dneška kukadla a koukají, aby viděli :) D-erdelátka mají očíčka dávno, co jim chybělo, byla jména (Plemenná kniha už nedala jinak :)). Takže víme, že déčková parta je (často dle přání budoucích pánů): pes Doyle, fenky Daida, Daphne, Deanna, Doris a Dotty).

 

2.5.2011

Novinka:

Děťátka vrhu D (maminky Betty) si užívají teplého počasí a
stráví velkou část dne venku. Zde jim občas asistuje rodinný trpasličí
jezevčík, který už nyní má z temperamentních štěňat respekt. Na jedné fotce je vyfoceno samotné štěňátko s tenkou bílou čárkou: to je jediný chlapec vrhu. Už nyní se ví, že se jmenuje Doyle a bude bydlet v severních Čechách.

 

 

30.4.2011

Novinka:

Cleuška (Clea Finta-Star) dnes složila svou první zkoušku: BH
na 58 bodů (z 60 možných).

 

26.4.2011

Novinka:

"Velikonoční" podobu malých Eček jste již viděli, dneska zase
trochu Cleušky:-) Mladá Clea postřehla přítomnost miminek v podobě
zmenšeného prostoru pro ni samotnou. Ač samozřejmě nadále trénujeme, doma je nuda, její maminka je "mimo provoz". A tak bylo třeba trochu zahradní zábavy:
 

 

25.4.2011

Novinka:

Aktuální fotky týdenních E chlapců a holčičky trochu evokují
velikonoční pozdrav:
Přeji Vám všem pěkné jarní svátky plné sluníčka, barev a pohody - jaro =
mláďátka, barvy = pestré barevné obojky miminek a pohoda = ta je z fotek evidentní :-)

 

 

20.4.2011

Novinka:

Vrh D (maminka Betty) je tři týdny starý. A takto děvčata a
jeden chlapeček aktuálně vypadají:

 

 

19.4.2011

Novinka:

Včerejší porod vrhu E skončil před půlnocí narozením jediné
holčičky. Finální stav je tedy pět chlapečků a jedna holčička, prostě
negativ vrhu D Bettky, kde je jeden hošík a pět slečen - děvčata si to
rozdělila :-)
První fotky dětí jsou všehochuť: život v porodní bedně, dále čekání v koši
ve frontě na vážení, či přihlížení maminky a její obavy, že jí děti z váhy
nevrátíme....

 

 

18.4.2011

Novinka:

Dnes nastal den D pro vrh E :-) Ještě nejspíš stále rodíme,
takže jenom řeknu (poněkud šokující) průběžný stav: 5 chlapečků!
Více zítra!

 

17.4.2011

Novinka:

Úspěšné období ostravské Berušky (Cadbury Finta-Star)
pokračuje: dnes erdelí slečna složila zkoušku BH (52 bodů z 60). Zkouška to není zcela jednoduchá, protože je plná chůze dle IPO schématu, takže pro erdela trochu nuda... O to více moc a moc gratuluji!!!

 

16.4.2011

Novinka:

Co je u nás nového? Samozřejmě žijeme blížícím se porodem
Dottky, nervozita stoupá. Dottka už týden pobývá v porodní bedně, baští
dvakrát denně, protože v bříšku je stále menší volná kapacita pro krmivo,
ode dneška měříme tělesnou teplotu. Rapidní pokles teploty, a k tomu pod 37 C, by mohl signalizovat blížící se porod. Dalším napětím je počet erdelátek a také poměry pohlaví, protože tu už máme miminka Bettky a její stav 1+5....
A zájemci čekají....
Cleuška nezahálí, za dva týdny nás čeká zkouška BH. Pár fotek z tréninku:

 

 

13.4.2011

Novinka:

Aktuální fotky vrhu D, bez komentáře - stačí se dívat na tu
krásu :-)

 

 

12.4.2011

Novinka:

Dnes přišla velmi milá zpráva: Bengi bude poprvé otcem. Fenka Halina Terno dnes byla uznána březí :) a v CHS Terno se velmi radují z dlouho plánovaného mateřství Haliny. Bengimu a Halince gratuluji!!!

 

11.4.2011

Novinka:

Kordulka (Cordie Finta-Star) se zúčastnila narozeninové oslavy
svého "smečkového bratra" Toníka (Anthony Adia Avi). U příležitosti jeho 9. narozenin proběhlo grilování na zahradě a pejskové se i pěkně oblékli. Na fotkách vidíte oslavence v čepici, fešandu Cordie a foxličky Charletku s
dcerou Blondie. Tak Toníku, ať jsi nadále klučík zdravý, veselý a pohodový!!!

 

 

10.4.2011

Novinka:

Jedenáctý den přinesl třem "D" miminkům očíčka :-) Zkrátka oči
se začínají rozlepovat, váha dětí je úctyhodná (na fotkách je to dobře vidět :-)), Betty je příkladem vzorné (a krásné) matky. U Pražáků vládne
spokojenost a pohoda.

 

 

9.4.2011

Novinka:

Beruška (Cadbury Finta-Star) vyrazila se svými úžasnými páníčky
na svou první výstavu - na NV Ostrava. Páníček doma poctivě trénoval, aby zvládl předvedení, vydal se za mnou vlakem na předvýstavní úpravu (tzn. před šestou ráno vyjet, v osm večer se vrátit, strávit ve vlaku osm hodin - kdo z nás je takový nadšenec???) a zasloužili si tak s hezoučkou Beruškou známku "výborná", pořadí 2. Velká gratulace a můj velký obdiv nad zápalem a nadšením Matečných!!!

 

 

7.4.2011

Novinka:

Ráda bych tímto poděkovala všem, kteří reagovali na anonymy v mé Knize návštěv, vyjádřili mi podporu a projevili nesouhlas se stylem i obsahem vzkazů. Věřím, že nás všechny neovlivní zášť, arogance a podlé chování v našich názorech a postojích ve věci zájmu, nadšení a lásky pro plemeno erdelteriér. Děkuji, srdečně Vaše Simona Hošková

 

4.4.2011

Novinka:

Nové fotky sladkých Déček! Ani se nechce věřit, že jsou děťátka
jenom čtyři dny stará...
 

 

3.4.2011

Novinka:

Dnešek byl vyhrazen Koudíkovi (Cody Finta-Star) Pavla
Šabackého. Dnes jsme spolu absolvovali svod dorostu a bonitaci a obě akce proběhly k mé naprosté spokojenosti: svod bez nedostatků a na bonitaci mu byl "přidělen" kód: 5GMcUXa/5 - tedy ideální výška, ideální hlava, ideální stavba těla, zatočený ocas a ideální povaha. Prostě velká radost! Fotky jsou z odpoledne u nás doma, Cody má kovový obojek s dlouhými oky.

 

 

31.3.2011

Novinka:

Štěňátka se mají k světu, mají plná bříška, maminka je v pohodě. Porodní váha děti byla kolem 350g, jsou moc pěkná, vyrovnaná, barvy syté. Už se můžete i pokochat jejich portrétními foty :-).

 

 

30.3.2011

Novinka:

Vrh D je tu! S Bettkou v porodním boxu ode dneška spinká šest erdelátek – 5 holčiček a 1 klučík. Maminka se ukázala jako silné děvče s intenzivními instinkty a celý porod zvládla sama. Fotky nové rodinky prozrazují, že jsou všichni spokojení (a krásní :)).

 

 

27.3.2011

Novinka:

S pracovními úspěchy Céček se roztrhl pytel, aby moje srdíčko
mohlo radostně nadále poskakovat: Dnes Koudík (Cody Finta-Star) Pavla
Šabackého úspěšně složil zkoušku RH-E na velmi dobře se 184 body! Pánové, děkuji moc!!!
 

Fotky z dnešních zkoušek v KK Zetor Brno (Cody v druhé polovině): http://shedive.rajce.idnes.cz/KZJ_27.3.2011/ 

 

26.3.2011

Novinka:

Dnešní členská schůze České komory AT klubu přinesla i výsledky celoklubových soutěží. Dixík (Copy of Dixie Finta-Star) obsadil 3. místo v kategorii Nejúspěšnějších psů ve výkonu. Vzhledem k jeho věku je to úspěch obrovský! Vřele gratuluji páníčkovi Dixiho ing. Šlejtrovi a moc mu děkuji za jeho práci!
 

24.3.2011

Novinka:

Milí páníčkové dětí B a C vrhu, dovoluji si Vám připomenout,
že již je možné se přihlásit na klubový tábor. Více naleznete na
www.airedale-terrier.cz . Letošní letní výcvikový tábor bude výjimečný tím, že budete mít šanci složit zkoušku zkušebního řádu KJ Brno (ZOP, ZPU1, ZPU2). Věřím, že k loňské partě 6 Céček (Cadbury, Claire, Clea, Cordie Coffee a Dixík) se opět přidají "krásní B bratři", tedy Bengi a Best.

 

23.3.2011

Novinka:

Naše Dottka dnes slaví 7. narozeniny! Jelikož je ve stavu typu
2 v 1, tedy třeba 6 v 1, zkrátka je březí, přejeme celému seskupení hodně
zdraví a radosti :-). Dottka je prototyp rozumného, bezproblémového a
zlatého psa, takže přejeme hlavně sobě, aby byla zdravá, veselá a
dlouhověká:-)!
 

20.3.2011

Novinka:

O víkendech se u Jobových občas objevuje morčátko ze školního
kroužku. Baty (Butterfly Finta-Star) zvířátku s radostí dělá společnost,
ochutná i jeho stravu a hlavně ho s obdivem pozoruje. Morče je jen návštěva, kdo je trvale novým členem rodiny a smečky, je štěně kernteriéra Flora, která již začala doma lehce vládnout :-).

 

 

17.3.2011

Novinka:

Bengásek (Bengi Finta-Star) měl doma dámskou návštěvu: na
krytí přijela Halina Terno. Jako pozorovatel a pomocník při této akci musím prohlásit, že krytí proběhlo učebnicově a - znáte to - za čtyři týdny
ultrazvuk prozradí, jak dalece jsme byli úspěšní.
 

14.3.2011

Novinka:

Dnes proběhl očekávaný ultrazvuk Dottky a potvrdil, co já už cítím v kostech několik dnů či spíše týdnů: DOTTY JE BŘEZÍ!!! Předpokládaný termín vrhu je 20. dubna 2011.

 

12.3.2011

Novinka:

Výsledky posuzování AT na Cruft's (vládli zástupci CHS Saredon a Jokyl, již tradičně přijeli Rusové a tenkrát i pí. Pirjo Hjelm, největší - do slova a do písmene :-) - finská chovatelka AT): http://crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp?ShowYear=2011&GroupID=TER&ScheduleID=90

 

2.3.2011

Novinka:

Vyrazit na Cruft´s již není problém a v příštích dnech to některé z vás možná čeká. Podívejme se na posuzování erdelů na vrcholné výstavě USA („americký Cruft´s“): Westminster Kennel Club Dog Show, AT se posuzovali 15. února.

Zde se podívejte na výsledky: http://www.westminsterkennelclub.org/2011/results/breed/airedale.html  a zde na video, kterak byli erdelové posuzováni (můj samec-favorit vyhrál, u fen jsem váhala): http://video.westminsterkennelclub.org/breed_judging/terrier/2011_6?page=3#////breed_judging/terrier/2011_6/airedale-terrier/v1294043 

 

27.2.2011

 

Novinka:

Dnes nás navštívil Cody s páníčkem Pavlem Šabackým. Cílem mělo
být přátelské klábosení a takový běžný kožíšek pro běžný život. Jak jsme tak upravovali, povídali, "řešili důležité věci" kolem výcviku, ani jsme si
nevšimli, jaká perla se nám pod rukama rodí. Nakonec se debata zvrtla jiným směrem: jarní svod, RTG DKK atd :-)))))
Koudíček je ještě takový, štíhlounký mladíček či spíše děťátko, ale i tak
"tam něco je".... :-)))))))

 

 

26.2.2011

Novinka:

Céčka mají dnes malé kulatiny: 18 měsíců. Jak řekl páníček Kofinky: „Děťátka mají na dortu jednu svíčku a půlku k tomu“. Milá děťátka, s chutí, odhodláním a překypující zdravím vyražte vstříc jaru plnému zkoušek, výstav a chovatelských akcí!

 

 

 

24.2.2011

Novinka:

Vím, že video z obran Berušky (Cadbury) je poměrně populární,
takže dnes pár fotek na stejné téma, jenom hlavní aktérkou je naše Clea.
 

 

23.2.2011

Novinka:

Včera ultrazvuk potvrdil Bettky březost!!! Zdá se, že množství štěňátek bude „tak akorát“, žádné erdelí rekordy (o které nikdo nestojí…). Předpokládaný termín porodu: 31. 3. 2011.

 

22.2.2011

Novinka:

Beruška (Cadbury Finta-Star) vyrazila po delší pauze na obrany.
Zde se můžete podívat, že fenka chuť a zájem rozhodně má:
http://www.youtube.com/watch?v=toho5OxnLiU

 

21.2.2011

Novinka:

Na stránkách našeho ženicha Quincyho se objevila informace o
krytí: http://www.airedalepower.de/dotty.html

 

18.2.2011

Novinka:

Zpracovala jsem fotky z výletu do Německa a jsem překvapená, jak
je jich málo. Ale přece: podívejte se na krásnou a poklidnou krajinu u
francouzských hranic plnou vinic (ostatně zde je již jaro, teploty kolem 12
stupňů, slunce, voňavý vzduch, zelená tráva, ...), na hodiny běhu Dotty s
Quincy na místním cvičáku (krásný rozdíl velikostí a barev u čerstvě
upravené, středně vybarvené feny a u sytého psa v plném, zimním kožichu) a také na katedrálu v Baden-Badenu.

 

 

16.+17.2.2011

Novinka:

Ve středu odpoledne a ve čtvrtek ráno probíhá krytí - Quincy a Dotty. Vše má správný, standardní průběh, výsledek ověříme za čtyři týdny ultrazvukem. Quincy mne nadchnul v mnoha ohledech, především svou temperamentní a přátelskou povahou a také svou drátovitou srstí s neuvěřitelným pigmentem. (Také bych mohla přidat z exteriéru: zcela rovný, nekupírovaný ocas, tmavé oko bez rámování, super ucho, atd. atd a z povahy či výcviku: pes trénuje každý den, chystá se na první kvalifikaci na mistrovství SRN dle IPO3, atd., nebo o jeho pánečkovi: např. s předešlou fenou AT, které je nyní 12,5 roku složil 35x IPO3, tedy nastoupil na zkoušku i víc jak 6x za rok!!!).) Fotky brzy zveřejním - snad budou OK. Také mám připravená videa Berušky (Cadbury Finta-Star) z obran. No a zásadní zpráva přijde v úterý, kdy se dozvíme zprávy o březosti Betty (sono vyšetření).

 

14.2.2011

Novinka:

Dnes se už Dottka „polepšila“ a hormonální úroveň je velmi slibná, jasně ukazuje na start krycích dnů. Jejich vrchol se přepokládá mezi středou a pátkem, Quincy tedy bude na nás čekat ve středu odpoledne, ve čtvrtek budeme krytí opakovat.

 

11.2.2011

Novinka:

První návštěva laboratoře: hladina progesteronu u Dottky je stále nízká – tedy zatím žádný výlet za ženichem, naopak v pondělí zpátky do laboratoře na další test.

30.1.2011

Novinka:

Dnes jsme vyrazily spolu s Kačkou a Cleuškou na zimní setkání naší komory ATK na újezdský cvičák. Ze třinácti zúčastněných psů byli čtyři (!) reprezentanti naší CHS: Clea, Coffee, Bengi a Best. Akce byla povedená, setkání s milými lidmi, příjemní psi a pečlivě připravený program. Více se můžete dočíst na klub. webu: www.airedale-terrier.cz , sekce Akce.

A zde jsou fotky, které jasně dokumentují atmosféru:

 

Coffee Finta-Star

 

Bengi Finta-Star

 

Clea a Coffee Finta-Star

 

Clea a Best Finta-Star

 

zleva (ve špatném světle):
Kama Dobrá trefa, Bengál AgaYaga, Best Finta-Star, Clea Finta-Star, Sandra Ostrnov, Coffee Finta-Star a Bengi Finta-Star

 

28./29.1.2011

Novinka:

Tato noc nám přinesla hárání Dottky!!! Za dva týdny vyrazíme do laboratoře pro určení krycích dnů a hurá k Baden-Badenu :)

 

28.1.2011

Novinka:

Bettka už je zpátky doma, s Othellem si "rozuměli" a za měsíc ultrazvuk ukáže výsledky návštěvy. Majitelé Bettynky byli z ženicha nadšení, byl sympatický, přátelský, sebevědomý, temperamentní a zcela v typu jejich fenky. Zkrátka: vybrala jsem dobře. Jak moc dobře, ukáže ovšem až čas.

 

 

26. + 27.1.2011

Novinka:

V těchto dnech je Betty „na návštěvě“ u svého německého ženicha Othella. Po jejím návratu zveřejníme fotky a bližší informace. Držte palce!

 

18.1.2011

Novinka:

Pořadí vrhů se nám prohazuje: Betty již několikátý den hárá, v
příštím týdnu ji čeká laboratorní test a pak již odjezd za ženichem. Volba
nakonec padla na vyhledávaného německého plemeníka - Othello von der
Laubenhaid. Více o něm naleznete v sekci Štěňátka - vrh D

 

16.1.2011

Novinka:

Slečna Claire doprovodila svého pánečka-neurologa na
fyzioterapeutický kurz. Jelikož erdelinka obstála velmi dobře, napsal její
pán milé povídání. Můžete si jej přečíst zde.

 

3.1.2011

Novinka:

Novinky roku 2010 odešly do archívu a startujeme nový rok. Začněte jej s lehkostí a zároveň s rozvahou.

 

Mne hned na startu potěšilo: v prosincovém Zpravodaji ATK můžete nalézt fotku hlavy Kofinky (Coffee Finta-Star) z podzimního pražského svodu, dále informaci o novém krycím psovi Bestíkovi (Best Finta-Star) po podzimní bonitaci vč. nečekaného, nádherného a pravdivého :) popisu pí. poradkyně chovu a nakonec mám zprávu, že v CHS Terno plánují nová štěňátka, jejichž tatínkem bude Bengi Finta-Star! Krytí zhruba za měsíc…

 

A jak to vypadá u nás? Milí čekatelé na štěňátka, Dottka tradičně s háráním nespěchá. Až se (konečně) rozhodne jinak, ihned to zde zveřejním. Hárání Bettky se předpokládá v únoru.