12.12.2010

Novinka:

Aktuální (a dobré zprávy) od MVDr. Ekra: Copy of Dixie Finta-Star DKK 1/1, Cadbury Finta-Star DKK 1/1. Velká gratulace páníčkům Dixíka a Berušky, raduji se s Vámi!

 

 

9.12.2010

Novinka:

Jsem ráda, že dostávám zprávy od dětiček, resp. od jejich páníčků, z běžného života, kdy si erdelata užívají se svou smečkou či jinými psími kamarády. Takhle se např. raduje z ostravského sněhu Beruška (Cadbury
Finta-Star) se spřáteleným maďarským ohařem.

 

 

24.11.2010

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) dnes navštívila pana doktora Ekra v HK, aby jí kouknul na kyčle a lokýtky. A výsledek?: RTG DKK 0/0, DKL 0/0!!! Dobrá práce majitele i chovatele :-))))

 

16.11.2010

Novinka:

Zdá se, že mezi páníčky dětí Finta-Star vypukla krásná epidemie
- "svatební". Dnes přišly nádherné fotky ing. Juraje Chudého, páníčka
Elviska (Big Elvis Finta-Star), na kterých je vidět, že vznikem nové lidské
rodiny, vznikla také jedna velká psí smečka. Tu tvoří Elvis ze strany
ženicha a šest různých retrívrů ze strany nevěsty. Moc gratuluji a přeji
hodně pěkných chvil i v "obyčejných" dnech.

 

 

15.11.2010

Novinka:

V sekci Štěňátka naleznete informace o plánovaném Vrhu E

3.11.2010

Novinka:

Do sekce Chovní psi byl přidán Best Finta-Star

1.11.2010

Novinky:

Posledních pět dnů jsme strávili v Athénách, kde jsme se radovali z krás města a také z příjemného tepla. Doma na mne čekalo mnoho e-mailů a tato zpráva patří k nejlepším: Dixík (Copy of Dixie Finta-Star) ing. Šlejtra složil v čerstvě 14 měsících zkoušku ZM s následujícími body (v každé disciplíně je max. 50): stopa 49, poslušnost 49 a obrana 47 bodů!!!
Pánové, smekám!!!

 

25.10.2010

Novinky:

Před týdnem absolvovala početnější parta Finta-Star klubovou chovatelskou akci v Újezdu nad Lesy: slečny Coffee a Cordie splnily svod
dorostu, Best byl uchovněn se skvělým bonitačním kódem (6GMdUXa/5 - velikost k horní hranici standardu, ideální hlava, klešťový skus, ideální stavba těla, zatočený ocas), Bengi předvedl nevěstám svou krásu na svodu plemeníků a Dottka dokázala na kondičním předvedení chov. fen, že i zasloužilá matka 17 dětí může být štíhlá, temperamentní a nepřichází o jiskru a šmrnc. A zde jsou fotky:

 

Bengi - čekání na úpravu a předvedeníCordie Finta-Star (svod dorostu)Dotty van't Asbroek (kondiční předvedení chov. fen)

Coffee Finta-Star (svod dorostu)Best Finta-Star (bonitace)

 

19.10.2010

Novinky:

Než připravím povídání a fotky z nedělního svodu a bonitace, potěšte se milým videem za život jedné Jackie (tedy fenky Jack Russel teriéra), svým temperamentem a nadšením pro jakoukoliv činnost mi připomíná naši juniorku Cleu…

http://www.youtube.com/watch?v=RdASpq9hdPE

 

10.10.2010

Novinky:

V životě erdelátka, dospělého erdela bývá mnohdy mnoho změn,
novinek nebo událostí. Beruška (Cadbury Finta-Star) zažila svatbu svých
páníčků a samozřejmě i pózovala při tradičním fotografování. Věřím, že Vás fotky nadchnou stejně jako mne. Milá Janičko, milý Martine přeji Vám krásné pokračování Vašeho společného života plné pohody, radosti a souladu!

 

 

9.10.2010

Novinky:

Kofinka (Coffee Finta-Star) a Bengásek (Bengi Finta-Star) pokračovali po klub. výstavě ve svém výstavním klání, ale štěstí se již unavilo: Bengi V2 r. CAC a Coffee VD1 (strměji uložená lopatka, delší hřbet...). Teď nastane poměrně delší pauza díky zrušené pražské výstavě a na jaře už zase začneme pokoušet štěstí.

 

8.10.2010

Novinky:

Vrcholná výcviková akce německého Klub fur Terrier (sekce AT) skončila vítězstvím psa Ole von Erikson a majitelky Diany Gluck (opravdu příznačné jméno :-)) Náš ženich díky diskvalifikaci v oddílu obrany skončil v druhé polovině závěrečného bodování, ale jeho maminka obsadila krásné 7. místo! Výsledkovou listinu, vč. možností vidět videa a fotky z akce a bližší informace k samotných psům, najdete na: http://www.working-dog.eu/meisterschaft-details-mit-bildern/1186/Klub-Leistungs-Siegerpruefung-2010
 

5.10.2010

Novinky:

Pavel Job s Batynkou (Butterfly Finta-Star) se o víkendu
zúčastnil v maďarském městě Jaszbereny mezinárodního závodu dle IPO-R (mezinárodní zkušební řád pro záchranářskou kynologiii), konkrétně ve
stopařské kategorii RH-F A. Baty vyhrála s celkovými 278 body - stopy 194
!!! (ze 200 možných) bodů, poslušnost 45 (z 50 možných) bodů, obratnost 39 (z 50 možných) bodů. Fotky naleznete na níže uvedených odkazech.
Pavle, moc gratuluji a držím palce do dalších, již naplánovaných akcí!

 

http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Mezinarodni_zkousky_Madarsko_Jaszbereny/

 

http://shedive.rajce.idnes.cz/Madarsko_2010/ - fotky č. 704 - 719

 

28.9.2010

Novinky:

Od pátku 1.10. do neděle 3.10. se koná v německém Welschbachu
akce "KLSP" (Klub-Leistung-Siegerprufung), tedy jakési Klubové mistrovství SRN pro AT, mnoho informací naleznete na stránkách:
http://www.svogwelschbach.de/kft/
Závodit bude též "náš nový ženich", moc držíme palce!

22.9.2010

Novinky:

V sekci Štěňátka již naleznete bližší informace k plánovanému
poslednímu vrhu Dottky.

19.9.2010

Novinky:

- Batynka (Butterfly Finta-Star) složila stopařskou, záchranářskou zkoušku RH F-A (stopa 169, poslušnost 46, dovednost 43) ve slovenských Donovalech. Ing. Pavel Job zkrátka nezahálí, byť je jeho život právě plný změn a času je víc jak málo. Pavle smekám!

 

- Dixíček (Copy of Dixie Finta-Star) složil ve 12 měsících zkoušku ZOP na 95 bodů ze 100 možných. Tuším, že ještě na podzim se vydá s pánečkem ing. Standou Šlejtrem na další…. Pánové jedou! Gratuluji moc!

 

- Kordulka (Cordie Finta-Star) vyrazila na svůj první závod! Byl složený z různých cviků poslušnosti vč. vysílačky a speciálních cviků a Cordie se s paničkou Jiřinkou Remsovou rozhodně dařilo, obsadily druhé místo! Remsovic čtyřnohé dámy byly vůbec úspěšné, i foxlička Charlet bodovala a obsadila třetí místo. Byly z toho medaile a poháry, fotka ukazuje, jak vypadají vítězky 

 

Milí „psovodi“, moc děkuji, jsem šťastná chovatelka!

 

 

11.9.2010

Novinka:

Den s tímto nehezkým datem nám přinesl radost z výsledků na klubové výstavě: Bengásek (Bengi Finta-Star) obdržel v třídě otevřené V1,
CAC a mladičké Kofince (Coffee Finta-Star) udělil rozhodčí MUDr. Tom Philipp v třídě mladých V2. Bengi je již zkušený výstavní harcovník a statečně sbírá tituly CAC, aby k titulu Český junioršampión přidal i titul Český šampión. Zato Coffee nastoupila na svou první výstavu a po prvních projevech neochoty předvést se při tréninku před nástupem do kruhu nakonec usoudila, že bude elegantní a poslušnou holčičkou a v kruhu se chovala úžasně. Oba tito aktéři jsou přihlášeni na MVP v Českých Budějovicích a mým přáním je, aby byli alespoň stejně úspěšní.

 

Coffee Finta-StarCoffee Finta-Star

Bengi Finta-StarBengi Finta-Star

6.9.2010

Novinka:

Bylo mi zasláno upozornění na následující video. Podívejte se též a zvažte, zda se vážně erdel hodí k dětem....

http://www.youtube.com/watch?v=XkybeVHUdc4

30.8.2010

Novinka:

Následující fotky dokumentují, jak Cordie oslavila první narozeniny. Dýchánku se samozřejmě zúčastnila celá rodinná smečka, tedy i erdel Toník, foxlička Charletka a jorkšírka Elinka. A všem evidentně moc slavnostní dort chutnal!

 

 

26.8.2010

Novinka:

Junioři z C-vrhu slaví 1. narozeniny! Všem dětičkám přeji krásné
pokračování jejího povedeného "psího života" plného zdraví a lásky a jejich páníčkům patří velký dík za jejich péči, zájem a srdce na dlani.
Než zaktualizuji všem Céčkům jejich profily, zavzpomínejme na téměř rok
staré období. Jenom pro oživení paměti při prohlížení fotek: obojky - modrý Dixík (Copy of Dixie), šedý Cody, červená Cordie, růžová Cadbury, zelená Coffee, oranžová Claire, hnědá Cora a fialová Clea.

 

 

 

 

21. - 22.8.2010

Novinka:

Corinka (Cora Finta-Star) je jediný potomek z posledního vrhu, který opustil republiku. Páníček fenky (p. Galáš) ze slovenské Modre je velkým nadšencem, s Corinkou pilně cvičí, věnuje se i záchranařině a rozhodl se, že vyrazí jako úplný nováček na dvoudenní mezinárodní výstavu do Bratislavy. Fenku si sám upravil, natrénoval výstavní předvedení dle písemných pokynů a jel vystavovat – vážně smekám! V sobotu obdržela Corinka VD2 od slovenského rozhodčího R. Kanase, v neděli VD1 zadal Švýcar H. Rellstab. Oba dva dny byla fena chválena za výbornou hlavu, oči, uši, skus, kvalitu srsti a oba rozhodčí vytkli sníženou záď. Corinka byla předvedena v naprosto přirozené úpravě, věřím, že zdůrazněním určitých partií trimováním, výstavním postojem, ale i dalším osvalením, „odezní“ tento nedostatek a  Corinka více zazáří.

(Na fotkách je Cora s mladým, krátce ostříhaným páníčkem).

 

 

11.8.2010

Novinka:

Fotek z cest je spousta a čas a i chuť je zpracovat, ještě nebyly nalezeny. Ještěže ostatní jsou pečlivější…. Podívejte se na stránky páníčka Claire  - www.veleop.eu – a v sekci „Pro Simonu“ naleznete fotky z erdelího tábora, např. z koupání sestřiček, nebo skupinové všech šesti zúčastněných C-sourozenců. V první sérii je vidět, jak zarputile trimuji z erdelího medvěda sličnou Claire….

 

31.7.2010

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) ing. Petra Rezka je "historicky" první Céčko se zkouškou! V čerstvých jedenácti měsících složila ZOP na 96 bodů ze 100 možných! Moje velká gratulace letí do Teplic!

 

ZOP.pdf
 

19.7.2010

Novinka:

Před pár dny jsme se vrátily z erdelího výcvikového tábora, kde Dottka pilovala stopy (cílem je nástup na zkoušku FH1, ale na letošní podzim to ještě nevidím….) a Cleuška všechny tři disciplíny. Zatím se jeví jako „univerzálně talentovaná“. Největší radostí tábora (pro mne) byla účast Céček, z osmi sourozenců se zúčastnilo šest dětí: holčičky Cadbury (z Ostravy, tedy jedna cesta 350 km!), Claire, Clea, Coffee, Cordie a chlapeček Dixi (Copy of Dixie). Talent dětí a nadšení jejich pánečků vzbuzovaly u ostatních táborníků zájem a velkou podporu. Zkrátka: tábor se povedl!

Ve středu nás čeká rodinná cesta (samozřejmě i s Dotty a Cleou) do Tyrolska a Toskánska, takže táborové fotky budou později. Zatím se podívejte, jak Cody již trénuje sutiny: http://archibald.wbs.cz/Foto-a-Video.html 

 

7.7.2010

Novinka:

Kofinka (Coffee Finta-Star) se zúčastnila výcvikového víkendu s figurantem Pepou Kubcem a dle vyprávění páníčka i dle fotek to byl víkend úspěšný a vydařený.

 

 

5.7.2010

Novinka:

Před pár dny jsme se vrátily od rakouského Neusiedlersee a než zpracujeme fotky, podívejte se, jak si Claire užívala koupání v Berounce.

 

 

18.6.2010

Novinka:

U příležitosti 3. narozenin Béček se ozval ing. Stahl, páníček Bilberry ze Slovenska. Napsal (jako vždy) velmi milý a hezký dopis o životě s Beruškou a přidal odkaz, kde jsou k vidění různé fotky Berry (brzy bude
zase aktualizován, tak se podívejte i později):

http://picasaweb.google.sk/durovia11/BERRYMIX?authkey=Gv1sRgCOvFyvP7y9Lsfg

17.6.2010

Novinka:

Dnes slaví dětičky z vrhu B své 3. narozeniny!!! Už je lze považovat za dospělé a já se moc těším, z kterých hochů se stanou ženiši a z kterých děvčat nevěsty.

Moje milá Béčka, mějte se krásně, buďte zdraví, veselí a pozdravujte své páníčky, těším se se všemi na setkání!

 

13.6.2010

Novinka:

Dnes proběhl Memoriál Dory Geblerové ve Zbraslavi u Brna a Dixík (Copy of Dixie Finta-Star) ing. Šlejtra zabodoval ve svých 9 měsících a v konkurenci 12 psů vyhrál kategorii ZZO!!!

Milý Stando, jste pašáci, už se těším, až Ti osobně pogratuluji!

(Fotky získám později a určitě se zde objeví…)

12.6.2010

 

Novinka:

V podstatě každý den na mne vykoukne nějaký e-mail nebo mi zavolá nějaký různě šťastný či nešťastný, bezradný majitel erdela a řeším nějaké různé rady, pomoc, podporu. Také mi (k mé velké radosti) volají a píší majitelé našich dětiček a sdělují mi všelijaké radosti či zajímavosti ze života s našim odchovancem.

Fenku Claire vlastní MUDr. Aleš Doležal, CSc. a jeho vyprávění vždy mají velmi milý a vtipný náboj. Naposledy mi napsal toto (uveřejňuji s jeho svolením):

 

 

Dobrý den,

 

už dlouho jsem Vás neinformoval o pokrocích znamenitého štěněte. Docela hezky začíná štěkat na figuranta s peškem a tahá se o něj celkem radostně. Dnes jsme byli plavat, tedy já jen do výše krátkých kalhot, Claire měla obrovskou radost a nosila aportík - klacíček z vody (zřejmě je to obecná airedalí vlastnost). Děláme hodně dlouhé stopy (do půl hodiny) a začíná se dařit označování předmětů (dělali jsme asi 1800 kroků za ideálních podmínek – vlhká, krátká tráva. Podařilo se i s rušivým elementem, cizí pejsek sežral nášlap a první úsek.

Jinak je zvířátko úplně úžasné, nicméně se občas parfémuje, nevím, jestli je to Lancome nebo jiný drahý psí parfém. Rovněž občas se neudrží a uzobne kousek nějaké velké lahůdky. Pak se tváří velmi provinile a naposledy jsem měl dojem, že by mi ji ochránci zvířat odebrali (přestože jsem se jí ani nedotkl, tvářila se jako týraný airedale).

Doufám, že se Vám celé rodině včetně čtvernožců daří dobře. Zřejmě se uvidíme na táboře.

 

S pozdravem

 

Aleš Doležal

 

6.6.2010

Novinka:

Lovecky vedený synáček Elvisek (Big Elvis Finta-Star) dnes složil
lesní zkoušky! Byl velmi úspěšný, bodů dostal "spoustu", jenom hlasitost za jeden bod ho uvrhla do finálního ohodnocení " ve III.ceně". Z osmi
nastupujících prošli pouze čtyři, zkrátka Elvis dokázal, že umí!
Do slovenských Nemčic letí moje velká gratulace a hluboká poklona před oběma pány!

 

 

 

5.6.2010

Novinka:

Když jsem přihlašovala Cleušku na NV v Klatovech, hleděla jsem na
tuto akci jako na první sbírání zkušeností, nic víc. Pak začala narůstat
moje soutěživost a také moje přesvědčení, že se mi psí dítě povedlo a začala toužit po úspěchu. Ač bývá erdelů na výstavách jako šafránu, v třídě mladých se sešla tři děvčata. Trochu jsem se bála, že sokyně patřily věkově spíš k horní hranici věkového rozpětí třídy mladých, obě také již prvně odháraly...
A skutečně: náš jediný problém byl věk 9 měsíců a 9 dnů - pan rozhodčí
(MVDr. Bojan Matakovič z Chorvatska) mi sdělil své nadšení z nadějné Cley, ale také že potřebuje ještě čas. Zkrátka "stará písnička": kdy konečně rozhodčí pochopí, že zvířata v třídě mladých jsou mladá!? A výsledek: krásná
Výborná 2.
Hned po vystavení Cley jsem vbíhala opět do kruhu s "právě" tříletou
Bettynkou (Betty Finta-Star). Ten den bylo naším osudem druhé místo, takže i Betty obdržela V2, r. CAC. U ní byla hlavní výtkou absence vousů, které si Betty "vzorně" likviduje při strkání hlavy do děr po myších (které i úspěšně loví). Tuto činnost vykonává v tandemu se svou smečkovou družkou (malou musterlandskou ohařkou), a tudíž nejspíš vousy nikdy nenarostou...
Popis u fotek říká více, hrátky Cleušky a milovanou kamarádkou Jenny (Kitua Fargo Korak) proběhly ještě v kruhu po zadání pořadí, tehdy byly holky na výstavě nejšťastnější.

 

 

Betty

 

Betty Finta-Star (v2, r. CAC) a Happy vom Garnsee (V1, CAC, Národní vítěz)

 

zleva Sandra Ostrnov (V1, CAJC, BOB), Clea Finta-Star (V2), Kitua
Fargo Korak (VD3)

 

hrátky Cley s Jenny (Kitua Fargo Korak)


 

3.6.2010

Novinka:

Přijel nás k mé velké radosti navštívit Cody s pánečkem. Návštěva
to byla milá a veselá, Cleuška předvedla Codíkovi, jak vypadá ryzí,
sesterská láska (na fotkách je Codík vždy ten dole, ta kousavá Megera je
naše sladká Clea...). Samozřejmě proběhla úprava kožichu, z trimovacích nožů a prstů se jen kouřilo a nakonec z toho vypadl pejsek v typu Cley, a tudíž oba v typu tatínka. Ve vrhu C se vůbec Dottka projevila pouze jako "vhodné tělo" k vývinu, porodu a výživě erdelích rošťáků. Genetika vsadila zcela na otce (nevadí...).

 

 

26.5.2010

Novinka:

Milá Céčka, užijte si dnes svého tři čtvrtě roku! 9 měsíců = za rohem už na vás bude číhat puberta! Hodně pohody páníčkům!

 

 

22.5.2010

Novinka:

Kačka dnes popadla foťák a pojala Cleu jako objekt pro své
ilustrační fotky pro svou ročníkovou práci do školy. Vznikly různé
"poklady", některé jsou spíše vtipné, některé i mají své kouzlo. Jinak u nás není nic nového (naštěstí), naše pracovní příprava je doplněna i přípravou na první výstavu - NV Klatovy.

 

 

 

 

10.5.2010

Novinka:

Naše Coleen dnes slaví 11. narozeniny. Je to "čupr" holka v nejlepší kondici, kterou pokud něco trápí, tak pouze to, že dostává najíst
méně, než by si sama představovala. Přeji jí, aby to byl jediný problém,
který musí řešit.
Konečně vznikly fotky typu "Tři grácie" - vždy vpravo vidíte Coleen, vždy
vlevo juniorka Clea a na některých fotkách leží uprostřed na kůži obraná
Dottynka. Jsou to zlatíčka

 

 

26.4.2010

Novinka:

Dětičkám z C vrhu dnes naskočil další měsíc věku na aktuální
osmičku. Céčka zlehka pracují, chystají se na první výstavy a hlavně si
užívají dětství, hrají si a skotačí. Kofinka (Coffee) je toho důkazem:

 

 

17.4.2010

Novinka:

Dnes za námi přijela malá Corinka ze Slovenska. Strávili jsme společné příjemné odpoledne a večer, proběhla i první úprava. Po ní se ukázalo, že slečna Cora je pěkná holčička (o plnochruposti, nůžkovém skusu,
pěkných oušcích, super kvalitě a barvě srsti, vynikající povaze nemluvě :). Nakonec se naše neupravená, dětinská Cleuška vyfotila se setřičkou
(většinou to skončilo kočkováním se). Cora vlevo, Clea vpravo.
 

 

10. - 11.4.2010

Novinka:

Strávily jsme (Kačka, Clea a já, Dotty hárající zůstala doma s páníčkem) úžasný víkend v Heřmanově Městci, kde náš klub pořádal obranářský trénink s Pepou Kubcem. Oba dva dny jsou stopovaly, kousaly. Vliv těchto akcí je neuvěřitelný: přijely jsme s tím, že koušeme na hadr a v neděli v poledne už Cleuška "visela" na lehkém rukávu. Stejný pokrok zaznamenaly i Coffee a Cordie. Bomba! Tohoto víkendu se zúčastnil i Best, což mne moc potěšilo. Původně měly dorazit i Claire a Cora, ale nakonec nemoc páníčka a jiné povinnosti rozhodly jinak. Přiložené fotky ukazují tři malé sestry a velkého bratra Bestíka na obraně.


CleaCleaCordie

BestBestClea

CoffeeCoffee

5.4.2010

Novinka:

Krásné velikonoční svátky a hodně jarní pohody - nejlépe při výletech do přírody s Vašimi pejsky!
(Velikonoční náladu Vám navodila Barbule Finta-Star, která s ovečkami žije a běžně se kamarádí)

 

 

 

 

28.3.2010

Novinka:

Naše dámská jízda (Kačka, Clea a já - hárající Dotty zůstala doma) se vydala na tradiční jarní svod AT. Mne čekala nejen obvyklá práce kolem administrativy a v kruhu, ale především setkání s dceruškami Betty a Cordie. Bettynku čekalo uchovnění, Cordulka doprovodila rodinného kamaráda Toníčka (Anthony Adia Avi) na svod plemeníků. Samozřejmě jsme se setkaly s mnoha kamarády a známými, zkrátka milá akce. Fotky krásně dokumentují celé dopoledne: na hnědém předváděcím vodítku je vždy Betty, ve dvojici juniorek poznáváte vpravo Cleu a vlevo Cordie, žebrající "baculatá slečna" je Lotty Bohemia Ertis, která byla kuriozitou celé akce. Nakonec se i změřila Cleuška, abychom zjistili, že už má míru, tč. 54,5 cm.

 

 

23.3.2010

Novinka:

Naše zlatá, milovaná Dottka dnes slaví narozeniny - již šesté!
Nebudu se zde podivovat nad letícím časem (to není žádná novinka pro nikoho z nás), jenom popřeji naší zasloužilé matce hodně zdraví a radosti ze života.
Dottynka samozřejmě dostala "dort" (sekaná z doma umletého kuřecí masíčka, superkvalitní psí konzerva a nějaký ten fuj páreček pro lidi) a po sólo startu ji (stejně jako do života) i do jídla vstoupila drzá dceruška Clea. Dotty ovšem při své mírnosti a dobrotě nic nenamítala.

 

 

 

 

22.3.2010

Novinka:

Opět se budu chlubit "cizím peřím" - dalším krásným videem od
Šabackých na téma "zlatý erdel a slaďoučcí boxíčci". Moc moc hezké :-)


http://www.youtube.com/watch?v=02fxngBexBA

16.3.2010

Novinka:

Corinka, žijící v Modre na Slovensku, poslala svá aktuální fota. Také už začala dojíždět na záchranářské tréninky a zdá se, že je to sport zcela dle jejího a pánova gusta. Zkrátka, ani jedno Céčkové miminko nezahálí.

 

 

16.3.2010

Novinka:

Po příjezdu z Rakouska na mne čekaly následující krásné materiály, které ukazují, jak Baty (Butterfly) a Cody využili týdenní pobyt na lavinovém soustředění. Jelikož byl sníh i holé louky, probíhal záchranářský i stopařský výcvik. Pracovitost obou brněnských Pavlů je moje radost!

 

http://kvinecka.rajce.idnes.cz/Lavinove_soustredeni_KARLOVICE/

 

http://www.youtube.com/watch?v=3MqBU4iXDmM

 

 

6. - 13.3.2010

Novinka:

Celá naše rodina i s Dottkou a Cleou odjíždí do Rakouska na lyže.  Společnost nám bude dělat kamarádka Lucie, další věrná erdelářka, ovšem na této cestě bez erdela. Za týden jistě vzniknou nějaké pěkné fotografie, takže po návratu se zde pochlubíme. Mějte se pěkně!

 

2.3.2010

Novinka:

Dceruška Kordulka (Cordie) ukázala svůj aktuální vzhled a stav
oušek k půlročním narozeninám na následujících fotkách:

 

 

26.2.2010

Novinka:

Milovaným Céčkům, tedy slečnám Cadbury, Claire, Clee, Coffee, Corince a Cordie a hochům Codíkovi a Dixovi (Copy of Dixie) je půlroku! Máme doma nohaté juniory, kteří ještě nemají dospělou velikost, ale miminka už také nejsou! Nastal čas pro inventuru v tlamičce (počet zubů, skus), kontrolu postavení uší (téměř poslední šance je zalepit), na snížení frekvence krmení z třech dávek na dvě – snídaně a večeře, a pouze granule(pozor na tloušťku, ať z pocitu náhlého šizení erdelátka nekrmíte moc – myslete na klouby…) a větší péči o srst (pravidelné pročesávání trimovacím nožem je samozřejmostí, už by to chtělo „jarní“ úpravu).
Všem dětem a jejich rodinám přeji především zdraví a krásný společný vztah!!!
Malá vzpomínka - na fotkách je dětem 3 ½ týdne:

 

 

23.2.2010

Novinka:

Jistě není špatné mít srovnání… - podívejte se na natočená videa z poslední výstavy ve Westminsteru – americká obdoba evropské Cruft´s výstavy. Na adrese http://video.westminsterkennelclub.org, zvolte ve vyhledávači své plemeno – ideálně Airedale Terrier… Vím však, že mnozí z Vás máte i jiná oblíbená plemena, či je přímo vlastníte. Hezké podívání, možná i inspiraci.

16.2.2010

Novinka:

Dceruška Kofinka (Coffee Finta-Star) má to štěstí, že na její cvičák dojíždí Pepa Kubec. A takto to vypadalo, když se spolu setkali (už zase jsem pyšná na své děti):

 

 

12.2.2010

 

Novinka:

Následující dvě videa ukazují, že Cody s Pavlem Šabackým si "vyhrnuli rukávy" a začali zlehka pracovat :-) Pánové jsou šikulky :-)

http://archibald.wbs.cz/Foto-a-Video.html

 

 

 

30. - 31.1.2010

Novinka:

Sobota byla dnem první návštěvy Cleušky cvičáku, a to samozřejmě našeho domovského v Praze na Břevnově. Co takové miminko může trénovat? Ovladatelnost na vodítku, poprvé vykráčí na kladinu, seznámí se s figurantem. To všechno šlo Clee výborně a dělala mi jen radost. V neděli jsme vyrazili celá rodina s Dottkou a Cleou na klubovou akci - Den erdela v Újezdu nad Lesy. Původně jsme se měli setkat i s Claire, Coffee a Cordie. Bohužel zdravotní stav pána či fenky způsobil, že z našich děti dorazila Claire a k mé velké radosti také Bengi. Více o akci si můžete přečíst na klub. webu - viz Odkazy.

 

 

28.1.2010

Novinka:

Dnes jsem Cleušce po třech týdnech rozlepila ouška - zde je zdokumentovaný stav - nejprve slušné ucho bez dobře vyjádřeného lomu, pak nekompromisně lepená ouška - nakonec pěkný výsledek práce.
 

 

24.1.2010

Novinka:

Malá Kordulka (Cordie Finta-Star) žije ve smečce s foxličkou Charletkou a v rámci rodiny se velmi často vídá s erdelem

Toníčkem (Anthony Adia Avi) a jorkšírkou Ellinkou. Slečna Charlet měla dnes své 1. první narozeniny, a takto to na psí oslavě vypadalo:

 

 

21.1.2010

Novinka:

Kdysi jsem četla v nějakém rodinném časopisu jakýsi žebříček plemen vhodných k dětem. V duchu jsem chválila pí. redaktorku, která rozhodla, že nejhodnějším kamarádem pro děti je erdelteriér, za druhém a třetím místě za sebou nechal labradora a zlatého retrívra. Tento výsledek nehodlám zpochybňovat, naopak jej podpořím krásnou fotkou Bestíka (Best Finta-Star) a jeho malinkého svěřence (vnouček majitelů).

 

12.1.2010

Novinka:

Téma vitamínu C mě provází již delší dobu, nejdříve mi vyprávěla
Anička Brettschneiderová, že jej chovatelé NO běžně podávají jako prevenci DKK, pak o něm hovořili majitelé ženicha Tima (No Doubt of Malton), když jsme probírali všeobecně péči o erdela a nakonec na mě vykoukl na německých webových stránkách při sbírání materiálů o zdraví švýcarských salašníků pro potřeby našich kamarádů. Řekla jsem si, že tomu trochu více přijdu na kloub a jako první krok přeložila článek z webu německé majitelky VŠSP, která krmí své psy, a vůbec žije se svými psy, tak trochu jinak. Článek Vitamín C - zázračná zbraň si můžete přečíst v sekci Přečtěte si.

 

5.1.2010

Novinka:

Po delší době opouštím téma našich „C“ dětí a chci Vás upozornit na jednu lahůdku na youtube. Pokud pro Vás mondioring lehce zavání exotikou, originalitou či velkou neznámou, v kombinaci s erdelem je to záležitost přímo speciální. Zadejte na youtube jméno psa „Neck von Erikson a dívejte se. Užijete si i trochu ruštiny a vysvětlivek k hodnocení cviků. Dobrou zábavu!