27.12.2007

Novinka:

Dnes nás navštívila slečna Baty (Butterfly). Přišlo chlupaté, roztomilé psí káčátko a odešla krásná, mladá labuťka. Z Batynky se vyklubal "Van´t Asbroek", jak má být. Ten výraz, hlava, atd., smekám před genetikou :-)) Další radostí je, že po pečlivé kontrole chrupu jsem mohla s úsměvem konstatovat, že Butterfly Finta-Star je plnochrupá. No, byla to vydařená návštěva :-))

 

 

Do roku 2008 ze srdce přeji Vám, Vašim rodinám a čtyřnohým společníkům hodně zdraví, lásky, radosti a nejen chovatelských úspěchů.

 

Každý rok zasílám klasickou poštou několik desítek PF (e-mailová cesta je pro mě nezajímavá, není nad vystavení pěkného přání třeba na parapetu nebo římse krbu :-)) ). Každý rok také tvořím několik druhů přání dle příjemce - rodinné, dětské, psí,... Letos kromě rodinného doputovali i pejskařským přátelům dvě verze:

- majitelé "B" štěňat obdrželi fotku miminka (Bestíka) v "modrém loži",

- ostatní pejskomilové dvojfoto s našimi zásadními momenty tohoto roku - stavba domu a štěňata

Jsem si vědoma, že i to obrovské množství rozeslaných přání bohužel neoslovilo všechny spřízněné duše: těm zasílám úvodní přání a "ukázková fota" z PF :-))

17.12.2007

Novinka:

Milá Báro (Barbule), Baty (Butterfly), Berry (Bilberry) a Betty, milý Backu, Bengi, Benjamine, Beste a Elvisi (Big Elvis), k dnešním už dosti seriózně vyhlížejícím "půlročním" narozeninám Vám ze srdce přeji hodně zdraví, krásy a lásky. Věřím, že za týden ježíšek nezapomene na hodné a poslušné pejsky, kteří si dárečky rozhodně zaslouží!

11.12.2007

Novinka:

Dnes mám pro Vás fotečky slečny Baty (Butterfly), a protože je to štěně z celého vrhu nejvíce pracovně vedené, jsou to fotky ze stopy a obrany. Stopování se Batynka s páníčkem věnuje velmi intenzivně (několik stop týdně) a odborně (i pod dohledem mistrů disciplíny). To obrana byla první v pořadí a důkladné seznámení se s ní je na programu na jaře příštího roku. Přesto je na fotkách vidět, že kousat do kůže je prostě radost! Batynko a Pavle, vkládám do Vás velké naděje !!! :-)))

 

4.12.2007

Novinka:

Co je u nás nového? Skoro by se dalo řici, že nic. A přesto: kromě velkého finiše u stavby našeho rodinného domku pečlivě studuji rakouský výstavní kalendář (kterou výstavou zahájíme náš boj o Rakouského šampióna krásy?), dumám nad zkušebními řády a v hlavě si pohrávám se zkouškami ZPS1, IPO1, ZPU2 ... Dottku čeká objednaný intenzivní obranářský nácvik a pravidelně trénujeme všechny tři disciplíny.

Naše děťátka mají také své úspěchy: lepení uší přineslo kýžené úspěchy, v průběhu přezubování můžeme spokojeně hovořit o nůžkových skusech a tedy správném postavení špičáků, všichni kluci jsou v zadních partiích kompletní (napočítali jsme do dvou :-)))  ).

A k tomu všemu Vám všem ze srdce přeji poklidný adventní čas a zítra děti nestresující návštěvu Mikuláše.

24.11.2007

Novinka:

také Bettynka zaslala své aktuální fotky, které dokazují nejen její lásku ke sněhu, ale také její velké šance stát se "erdelí kočkou"   :-))))

22.11.2007

Novinka:

Ihned po sobotním získání posledního potřebného CACe jsem jela na ČMKU a výsledkem této návštěvy je následující "poklad":

17.11.2007

Novinka:

Den velmi zásadního státního svátku přinesl mnohé:

- našim "B" dětem je 5 měsíců, přeji všem hodně zdraví a lásky jejich rodin,

- navštívil nás Elvisek, jehož páníček opět nadšeně pokořil cestu 400 km od Topoľčan a přijel se podívat na pražskou mezinárodní výstavu. Při této příležitosti jsme zkontrolovali uši a znovu vylepili (pro jistotu) a udělali první kompletní výstavu. Elviska čeká první výstavní zkušenost na konci ledna 2008 v Trenčíně. Jaký krasavec z něj roste, vidíte na fotkách :-))

- Český kynologický svaz se rozhodl, že správný pejskař oslaví dnešní den účastí na kynologické akci a naplánoval na tento víkend tradiční mezinárodní výstavu v Praze - Letňanech. Výstava to byla velkolepá, zúčastnilo se jí neuvěřitelných 5500 psů - a naše Dottka. Byl to náš jediný letošní český pokus o výstavní mety (na jaře ještě před háráním jsme stihli získat Slovenského šampióna krásy). A byl to pokus šťastný! Získali jsme poslední nutný CAC pro zadání titulu Český šampión!!! Dottka tedy po svém mateřství ještě zúročila podzimní sezónu pro jednu zkoušku z výkonu a získání zmíněného titulu. Je to moje zlatá holka!!!

 

16.11.2007

Novinka:

Dnes jsem obdržela nové fotky Besta, a protože je to ryzí fešák a také atmosféra Orlických hor je úžasně romantická, musíte se podívat taky :-)))

 

10.11.2007

Novinka:

V sobotu dorazilo poslední štěně na zkrášlovací proceduru. Byla to Butterfly ("Baty") z Brna, jejíž pozdější příjezd ovlivnila operace nožky jejího páníka. Batynky šéf je už zase provozuschopný a výlet do Prahy se mohl konat. Opět jsme trimovali a lepili ouška. Uši Butterfly byly dosti pohodové, jenom potřebovaly "vysvětlit" přesnost lomu. Batynka byla stejně jako její sourozenci pěkně vybarvená, plece téměř kompletně tříslové, stehna prokvetlá, kožich tvrdý. K tomu všemu velmi způsobně vychovaná, prostě slušná, temperamentní, malá slečna zvyklá na život v bytě se třemi dětmi.

K tomu všemu ještě předvedla na nedaleké louce své stopařské umění a musím říct, že vidět takto pečlivě a nadšeně pracovat 4-měsíční štěně je prostě bomba! Pavle, díky!

 

9.11.2007

Novinka:

Dnes podruhé dorazil Bengi. Minule jsme s mladším páníčkem řešili úpravu kožichu, dnes s hlavním páníčkem přilepení uší. Stav zvukovodu byl tentokrát zcela v pořádku, a tak jsme mohli přistoupit k akci Copydex. Bengi se už nyní projevuje jako háklivý na manipulaci s oušky (to je nutné si pamatovat pro další úpravy srsti) a uklidnil se až po zjištění, že nejen že o uši nepřijde, ale dokonce že se jedná o manipulaci příjemnou a poklidnou. Nakonec si položil hlavu na přední tlapky a slastně přivíral oči :-))

 

3.11.2007

Novinka:

Dotty dnes složila svou osmou zkoušku z výkonu. Nastartovaly jsme IPO zkouškou IPO V. V zápisu ze zkoušky si můžete přečíst, že stopa i poslušnost Dottce zcela sedly, nižší bodové ohodnocení na obraně především ovlivnila Dotty svými "novými kousky", ale také vypovídá o naší nastoupené, náročné cestě za odstraněním zlozvyků, které jsme "nakoupily" při rychlopřípravě na ZVV1. (Za jeden týden si stihnete připravit práci na měsíce :-(((  )

Za dva týdny Dottku čeká výstavní kruh na MVP v Letňanech a už nyní spřádám plány zkouškové i výstavní pro jaro 2008.

28.10.2007

Novinka:

Tato neděle byla opravdu sváteční: byl státní svátek a radovali jsme se ze založení republiky (té původní), další radostí byla neděle jako taková (přinejmenším z křesťanského pohledu :-))  ) a naším největším potěšením byla návštěva Bestíka a jeho rodiny. Psík Best má v našich srdcích zvláštní místo díky svému o týden prodlouženému pobytu u nás v miminkovském věku. Byli jsme moc zvědaví, v jakého juniora vyrostl. Přijel milý, velice pěkný pejsek s nádhernou barvou a kvalitou kožichu. Ouška volala po vylepení poměrně decentně. Po domácím obědu jsme všichni vyrazili do lesa a já okukovala chování a poslušnost Bestíka. Choval se velmi pěkně, poslouchal, chodil na zavolání, stále kontroloval kompletnost své rodiny, nenechal se bezmezně strhnout ke hrám s našimi holkami.

A zde jsou fotky, všimněte si, jak jsou si mimina úžasně podobná, drží jeden typ:

25.10.2007

Novinka:

Dnešní den byl zcela ve znamení štěňat. Dopoledne přijel Back a odpoledne Bengi. Back dorazil s podstatnou částí své smečky a za jejich podpory a pomoci prošel kožíšek ráznou trimovací úpravou a uši uposlušnilo lepidlo. U Backa se jednalo u korekci symbolickou, přezubení ouška nijak nerozhodilo.

Pražák Bengi přijel před termínem návratu z dlouhé a daleké cesty svých pánů také kvůli trimování a pro kontrolu uší, aby je mohl přivítat jako řádný fešák. Kožich jsme zkrášlili, ale ouška po vyčištění ukázala na několika místech červené, zapařené flíčky, a tak jsme nechali lepení na později po zklidnění.

Následující fotky ukazují podobu Backa před úpravou a lepení a poté. Bengi bude fotograficky zachycen při příštím setkání.

21.10.2007

Novinka:

Na chovatelskou akci České komory AT klubu přijela dceruška Betty. Ihned vzbudila nejen mou pozornost pěkným a "nečeským" vzhledem, super sytou barvou a vysokým vybarvením plecí a už i stehen. Bettynku jsem sledovala ze svého místa ve výstavním kruhu a byla jsem pyšná :-))) Erdelátko si i užilo kladinu a maličké překážky, na louce za cvičištěm běhala s dalšími plemennými příbuznými a na zavolání paničky vzorně přibíhala. Návštěva byla zakončena tradiční kontrolou kožichu a korekcí uší. Páníčky Bettynky lze jenom a jenom pochválit: vzorná výchova a vzorná péče. Při pročesávání kožichu téměř nevypadl jediný chlup: panička češe Bettku trimovacím nožem každý den!

19.10.2007

Novinka:

Dnes dopoledne přijela na mírnou úpravu a hlavně korekci uší slečna Barbule - tedy hezky česky Baruška. Byla sladká, milá, přítulná a po jejím odjezdu nebylo místo na mém obličeji a brýlích, kde její jazýček neodvedl svou pečlivou práci :-))) Z plánované procházky s maminkou Dotty nakonec sešlo, a tak věřím, že brzy vše doženeme.

V neděli se těším na setkání s Betty. Se sestřičkou Betty měla též na chovatelskou erdeli akci přijet slečna Butterfly. Ta zatím neopustí své domovské Brno, její rodina se změnila v malý lazaret. Přeji všem brzký návrat zdraví!

A ještě miláček Bára:

17.10.2007

Novinka:

Miminům jsou 4 měsíce. Oni a jejich páníčci řeší "problémy" typické pro tento věk: první vážnější úpravu kožíšku, výměnu zubů, kontrolu uší a také začínající kázeňské nedostatky dětí. Pro mě je to krásné období, kdy se štěňata znovu objevují u nás. Řešíme krásu a výchovu :-)) Po nedělní návštěvě Elviska za námi v pátek přijede Baruška (Barbule) a v neděli na velkou erdelí chovatelskou akci do Újezdu nad Lesy dorazí také Betty a Baty (Butterfly). A příští týden vyrazí z Pardubic směr Praha synáček Back. Za dva týdny máme avizovanou zkrášlovací proceduru Bengiho. Chybí Vám ve výčtu Bilberry, Benjamin a Best? Američan Benjamin už určitě do Prahy nepřiletí (jak špatně se mi to píše), ale Bestík a Berry určitě přijedou! Že?

14.10.2007

Novinka:

dnes byl téměř sváteční den: přijel Elvisek ze Slovenska. Jeho páníček nezklamal a dovezl anglická lepidla. Tímto, moje milá děťátka, můžete dorazit na vylepšení uší :-))) Elvisek podstoupil úpravu kožichu, korekturu uší, kontrolu zubů. Pak následoval oběd a společná procházka, kde jsme řešili některé výchovné momenty. Téměř všichni páničci řeší momentální problémy s přivoláním a jistou svobodomyslností štěňat. Období slepého následování páníčků jako pseudomatky skončilo, začal se objevovat svět. Je plný zajímavých věcí a hlavně psích kamarádů. Jak v této konkurenci uspějí páníčkové, je na nich. Ovšem přivolání není povel jako jakýkoliv jiný, je to hodně o vztahu....

Jinak musím skromně a také z pověrčivosti decentně konstatovat, že Elvisek je dítko nadějné. Jak praví téměř klasik: Uvidíme, uvidíme, uvidíme :-)))

10.10.2007

Novinka:

Dnes dokončím slíbené povídání o nákupu lepidla prostřednictvím internetu. Copydex je v nabídce několika velkoobchodů s různými kancelářskými a domácími potřebami. Po obhlédnutí situace využijete např. momentálně probíhající akce typu 10 kusů za cenu 1 :-)))) a objednáte. A ejhle - lepidla nelze dodat z ekologických a protiteroristických důvodů přes moře! Zíráte, ale dobrá, objednám jinde... A odpověď stejná... Po prověření všech dodavatelů přes internet bylo možné získat lepidlo pouze u jednoho! Ovšem jednotný poplatek za speciální balení GBP 15,--. A tak by zásilka se třemi lepidly vyšla na necelých GBP 30,--. Hodnota třech balení byla nižší než poplatek za obal. Ovšem, co nadělám, slíbila jsem svou připravenost a servis našim štěňatům a lepidla objednávám. Nakonec mě zachrání páníček Elviska a prostřednictvím svých rodičů lepidla v Londýně nakupuje. Rychle stornovat objednávku a nyní již očekávám anglické lepidlo, které kupodivu přijede z východu (Elvisek a jeho páník bydlí u Topoĺčan :-)))  Takže situace je stejná jako za "totáče": stále musíte obtěžovat dobré duše ve svém okolí a škemrat o velmi specifický suvenýr z dovolené ve Velké Británii.

5.10.2007

Novinka:

V souvislosti s přezubováním je třeba ohlídat uši dětičkám. Chrupavky uší jsou ochuzené o některé minerální látky, které se více "věnují" růstu zubů - hm, zajímavě řečeno :-)) A tak si ouška občas dělají, co chtějí. Je-li nejhůř, pomůže lepidlo, v dnešní době známý pomocník nejen teriérkářům, ale po ukončení kupírování uší také lidem od kníračů, atd. Lepidlo je to samozřejmě nechemické, pryskyřičné, je určeno pro řemeslníky a kutily a používá se především na koberce. Nutno dodat, že je k mání jenom ve Velké Británii!!! A já Vám příště povím, jaké jsou zkušenosti s jeho pořízením na internetu...

4.10.2007

Novinka:

Naše "B-děťátka" začala měnit zuby. Nejdříve hlásila ztrátu zoubků Butterfly a po oznámení této novinky ostatním sourozencům se zjistilo, že nové perličky má také Elvisek, Bilberry,... Prostě období výměny chrupu a tichého lidského přihlížení začalo! Všem přeji, ať dopadne skvěle!

29.9.2007

Novinka:

Dnes Vám s radostí ukážu podobu průkazu původu vrhu B. Vypadá (alespoň dle mého názoru) velmi zajímavě. Jenom mě mrzí, že majitelé psů a fen v předešlých vrzích nebyli příliš pečliví v ohlašování úspěchů svých miláčků, a tak jsou některé informace u zvířat nekompletní. Speciálně zkoušky z výkonu u AT z CHS Vom Kurpfalzring mě velmi chybí... Za to u Dottky je výčet kompletní a mým jasným cílem je tento seznam jenom rozšiřovat a rozširovat :-)))

Zde je rodokmen

25.9.2007

Novinka:

Odjíždím na ČMKU pro rodokmeny. Pár páníčkům je zašlu poštou, ale většina si je převezme osobně. Brzy Vám také ukážu podobu našeho PP.

23.9.2007

Novinka:

Dalším miminkem na návštěvě byl Back. Bylo to takové setkání marodů - já a moje věrně nezdravé průdušky, Backova panička s nohou v sádře a začínajícím nachlazením a malý Back s přetíženou, občas pokulhávající zadní nožkou. Unavené nožky ovšem Backa nikterak netrápily, běhal srdnatě s rozesmátou maminkou a poněkud protivnou tetičkou Coleen...Museli jsme hrátky zastavit, abychom nezpůsobily Backovi nějaké zdravotní škody. 

Také jsem "Bečínkovi" trochu vytrimovala záda a více hlavu (opět další erdelátko odjelo jako seriózně vypadající junior :-)))   ), probrali jsme některé výchovné momenty a nakonec naložili páničkovo auto granulemi a konzervami (slušná zásoba na několik měsíců). Dvě hodiny milého společného setkání utekly jako voda...

21.9.2007

Novinka:

Dnes nás přišla navštívit Baruška se svými páníčky. Spíše se jednalo o zkrášlovací návštěvu, než-li společenskou záležitost. Baruška byla nahlášena na úpravu hlavy, ale jelikož byla dosud pouze kartáčována a miminkovská srst nebyla odstraňována trimovacím nožem, nakonec jsem se vrhla na vytrimování celého těla. Baruška se za hodinu a půl změnila k nepoznání: z ježatého miminka se stala uhlazenou slečnou s upraveným vousem a obočím. Vše jen trimováno, nůžky přišly ke slovu pouze při obrysu oušek, tlapek a částečně u vousu. A fotky - věřte, nebo ne, poprvé v životě se mi podařily vymazat.... Ihned páníčky poprosím o nové. Vám nabízím fotky bratříčka Bengiho, kterého jsme navštívili před 2 týdny. A příště Vám napíšu o chystané nedělní návštěvě dalšího mimi - Backa.

 

18.9.2007

Novinka:

Naše děťátka jsou zase o měsíc starší, dnes jsou jim 3 měsíce. Moc Vám, miláčkové, přeji hodně lásky a péče Vašich páníčků a vy jim to dětátka vracejte láskou, přítulností a poslušností. 

Zatím čas plyne vcelku poklidně, mimina již prodělávají období pečlivé výchovy a lehounkého výcviku, většina se chystá na cvičák, někteří již cvičně docházejí a také trénují první stopy. Za měsíc začně lehké šílenství kolem přezubování, které přináší kontrolu chrupu pro včasné uvolnění mléčných zubů těm trvalým, potom kontrola správného skusu a nakonec nekonečné počítání zoubků pro jistotu plnochruposti. Na "zblázněné" látkové výměny v těle obvykle reagují i uši, které začnou dělat psí kusy a obvykle je třeba přilepit je. Lepidlo z Velké Británie je již na cestě :-)) Tohle všechno vypukne i s prvními kompletními úpravami v půli října a skončí v půlroce věku dětiček.

17.9.2007

Novinka:

Slíbený novější kabátek byl konečně ušit a stránkám oblečen. Naše nejintezivnější období je pryč (štěňata odešla), nicméně se můžete těšit na další nová fota a povídání o životě či snad i budoucích úspěších mimin - přímo v jejich rubrikách v sekci Štěňátka - Vrh B. Také život Dotty se vrátil do starých kolejí, čekají nás zkoušky a výstavy. O nich se vždy dočte v Novinkách.

3.9.2007

Novinka:

Hola, hola školá volá - a klasické každodenní povinnosti také. Z dovolené jsme zpátky, odpočatí, spokojení, psí holky jakbysmet. Dottka opět pružná, štíhlá, rychlá slečna a po mateřství ani památky :-)) Zítra po "obr" pauze na cvičák, ať se šupák těší!

A web? Veřejné sliby mě vždy pozitivně motivují, takže slibuji, že přesně za týden se můj web probudí do kabátku novějšího střihu. Ale styl zachováme, přece jenom ctíme "konzervativnější" módu :-)))) Materiál je už připraven, je tu věc pěkně ušít!

20.8.2007

Novinka:

dnes byla vložena poslední zpráva do Dotty matkou. Po návratu z dovolené dojde ke změnám na těchto stránkách a věřím, že se Vám nové rubriky budou líbit.

Jinak náš pejskařský život se vrátil do starých kolejí, i uspořádání v předsíni a potažmo v celém bytu je klasické. Jenom předsíň zdobí velké a hluboké šrámy na zdi, ale nová úprava povrchu a malba vše vyřeší. Coleen a Dotty jsou v novém, velmi letním kožichu, obzvlášť Dottka je pro regeneraci srsti po mateřství vytrimována zcela do plešata. I tak jí to velmi sluší a po jejím mateřství už není ani památky. A přidáme-li chystaný "lázeňský život" v Rakousku a Toskánsku, ještě stíháme podzimní výstavní sezónu a hlavně se třeseme na nový výcvikový start. V obou oblastech máme nastavené cíle pro tento rok, ale z pověrčivosti si je nechám pro sebe :-)))).

14.8.2007

Novinka:

člověk míní a život mění, a tak je Bestík u nás a čeká na své úplně prapůvodní páníčky, kteří si jej vyzvednou tento pátek. Trochu zamotané, já vím, důležité je, že jde do rodiny, která jej bude milovat a moc se na něj těší. Změna stránek tedy proběhne až po tomto pátku...

12.8.2007

Novinka:

v brzké době chystám změnu stránek, protože dnešním odchodem posledního mimina se ukončila etapa mateřství Dotty. Nicméně samozřejmě děťátka z vrhu B budou nadále a velmi bedlivě sledována a vznikne pro ně nová rubrika.

7.7.2007

Novinka:

Dnes jsme dostali zajímavou zprávu z Dottčiny mateřské CHS. Ženich Desmond je opět otcem: s fenou Adamant van´t Asbroek má 12 štěňat! Pět pejsků a sedm fenek. Tady vidíte, že našich devět kousků je ryzí průměr :-)))

19.6.2007

Novinka:

Aby nebyly "sliby chyby", musím čestně přiznat, že fotky a povídání o Evropské výstavě v Zagrebu jsem od pana chovatele nezískala. Tentokrát jej nedoprovázela manželka, která mj. fotí (takže fotky nejsou) a povídat také není co. Žádná hořkost se nekoná, takhle to prostě na výstavách chodí a kdo je chce absolvovat, musí se s tím naučit žít. Děkuji za pochopení SH

18.6.2007

Štěňátka jsou na světě!!!

více v sekci Dotty matkou

12.6.2007

Novinka:

chystám pro Vás fotky a krátké povídání o Evropské výstavě v chorvatském Záhřebu, která proběhla tento víkend (resp. pátek - neděle). Ženich Desmond zde získal vítězství v třídě šampiónů a bohužel "jen" res. CACIB, byť byl evidentním favoritem. Alespoň zklamaní diváci to tak vyprávěji.

2.6.2007

Novinka:

stále sledujeme dění kolem našeho ženicha Desmonda. Naprosto horkou novinkou je jeho dnešní vítězství (a zároveň obhájené loňské) holandské klubové výstavy. Také nás zajímala první výstavní zkušenost fenky Funnygirl - 9-měsíční dcery Desmonda a fenky Cita van´t Asbroek (má shodnou matku s Dotty a na straně otce přibyla jedna generace: Citin otec je Dottčin dědeček). Mladičká Funny vyhrála třídu mladých v konkurenci 7 fen! A zde jsou fota.

25.5.2007

Novinka:

potvrzením březosti Dotty nám začíná nové, jiné období. Proto jsem vytvořila novou rubriku - Dotty matkou, která bude mapovat další vývoj její březosti, porod a růst štěnátek...

15.5.2007

Novinka:

Dotty je BŘEZÍ !!! Dnes se potvrdilo to, co silně tuším už delší dobu. Štěňátka jsme nepočítali, nicméně jich bylo hodně :-) Předpokládaný termín porodu je kolem 17.6.2007.

13.5.2007

Přidána rubrika "O plemeni"

10.5.2007

Novinka:

Naše Coleen ("Koloušek") dnes slaví 8. narozeniny. startuje oficiálně seniorský věk, ale realita je zcela jiná!!! Tak Koloušku, ať je Ti vždy do skoku!

8.5.2007

Novinka:

Příští týden čeká Dotty odčervení a očkování. Poprosíme pana doktora o prohlídku bříška, zda je obsazené... :-) Také pro Vás chystám nový článek o plemeni...

24.4.2007

Novinka:

Obdželi jsme potvrzení o šampionátu Slovenska. Hurá!!! Můžete si jej prohlédnout v sekci Štěňátka u fenky Dotty... nebo zde

16.4.2007

Novinka:

Dnes jsme byli u ženicha Desmonda. Dnešní i včerejší krytí proběhlo bez problémů, nyní jen optimisticky hledíme k půli června...

11.4.2007

Novinka:

Absolvovaly jsme další krevní test. Odpoledne již bylo vše jasné: do dvou dnů můžeme odjet na krytí.

Ihned po návratu Vám poreferujeme...

10.4.2007

Novinka:

Dotty hárá 10. den, a tak jsme vyrazily do laboratoře. Hladina hormonů je zatím nízká (0,878 mg/l, ovulace je při 5,5 mg/l), další krevní odběr čeká Dottku v pátek

1.4.2007

Novinka:

Dnes jsme absolvovaly kondiční předvedení chovných fen. Vše mělo hladký průběh a teď máme požehnání na dva roky chovnosti. Odpoledne po akci přijel figurant a pěkně jsme si zatrénovaly. Byla jsem moc spokojená. Nicméně hlavní událostí dnešního dne je, že Dotty začala hárat. Nezklamala mě, začala na den přesně :-). Příští týden vyrazíme do laboratoře na odběry a dozvíme se, kdy přesně jet za ženichem. Určitě budu informovat!!!

31.3.2007

Novinka:

Sekce "Přečtěte si" je tu pro Vaše pobavení i poučení...

29.3.2007

Novinka:

1. 4. 2007 se chystáme na kondiční svod chovných fen. Chovatelská akce začíná v 9:00 svodem dorostu na kyn. cvičišti v Praze 9-Újezdu nad Lesy. Chcete-li vidět erdelí potěr, uchovnění dospělých a přehlídku chovných fen a psů, určitě přijeďte. Máte-li dotazy, napište mi nebo zavolejte.

25.3.2007

Kniha návštěv spuštěna

 

Napište nám...

24.3.2007

Stránky spuštěny

 

Vítejte na stránkách naší chovné stanice ...

17.3.2007

Novinka:

 

Na NV Nitra získán druhý CAC potřebný pro Slovenského šampióna krásy!!!